Våre inntrykk

En så stor flat-TV til 9.990 kroner må vel være belemret med en og annen skavank. Eller?

Publisert
Sist oppdatert

Vi koblet til XBox, Mac mini, satellitt-tuner og kabel-TV, og fulgte den lettfattelige installasjonsveiviseren som dukket opp på skjermen.

Alle UPC-kanalene var på plass etter fem-seks minutter, og flere av dem var allerede registrert med kanal-navn. Vi hadde valgt dansk menyspråk (norsk mangler), og oppdaget raskt at tegnene æøå var byttet ut med fremmede tegn.

Det er ikke veldig elegant, synes vi.

Men menyene viste seg å være veldig oversiktlige og forståelige. Symboler og tekst er store og klare, og totalt sett er dette bedre enn på mange andre billig-produkter vi har sett.

Bytting mellom inn-enhet var også enkelt, fjernkontrollen har knapper øverst merket TV, AV.SV, Scart1, Scart2 og PC. Noe venting på påregnes før signalet gjenkjennes, men med prisen i bakhodet kan vi ikke kalle dette plagsomt.

Bildekvalitet

Førsteinntrykket av bildekvaliteten var omtrent som på så mange andre rimelige LCD-TVer vi har sett.

Sortnivået er ikke ordentlig sort, men gråaktig. Dette er en av innvendingene mange har mot LCD-teknikken. På grunn av at panelet er bakgrunnsbelyst, vil det ofte slippe gjennom litt lys som påvirker sortnivået. Lysstyrken og skarpheten var imidlertid meget bra, og bidrar til at kontrasten blir god, og det er først i scener med mye sort at svakheten blir synlig. Sortnivået blir raskt enda gråere når du betrakter skjermen fra en litt skrå vinkel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer