Gjøremål om våren

Vårens 7 viktigste gjøremål

Har du alt dette på stell, går du en behagelig sommer i møte!

SE OPP!: Når du er i gang med vårrengjøringen utendørs, er det viktig å huske på å sjekke tak og takrenner! Flere tips får du her. Foto: NTB Scanpix. Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert

Hvert år bør du klargjøre hus og uteområde for vinteren for å beskytte det mot kaldt og surt vær. Men når våren og mildværet dukker opp, er det på tide med en skikkelig utendørs vårrengjøring igjen.

Det er mye du kan gå i gang med, men her får du de viktigste tipsene!

1: Utvendig husvask

Det er særlig når våren er her med sine lysere, tørrere dager at skitt og støv kan vises ekstra godt på huskledningen - spesielt trafikkfilm, sot og pollen setter seg ofte i kledningen.

Regelmessig rengjøring av husveggene forlenger levetiden på malingssjiktet, ifølge Kristian Owren, administrerende direktør i Ifi.

Derfor er det smart å starte våropprustningen utendørs med en god vask av fasaden, mener han.

- Og når du vasker går du ofte systematisk over bygget, og det er da en gylden anledning til å sjekke tilstanden til bygget ditt også, tipser Owren.

Til utvendig husvask trenger du en egnet såpe, men her funker også både grønnsåpe og zalo fint, gjerne en kost eller stor svamp, spyleslange eller høytrykkspyler.

Men før du begynner spylingen:

- Sjekk at utekrana er i orden, bytt eventuelt pakningen eller installer en mer moderne løsning, råder Owren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer