Varmepumpe fra Mitsubishi har best effekt

Hara 6.6 fra Mitsubishi får svært gode resultater i svensk test.

Mitsubishi Hara 6,6 til 27.900 kroner skal være den varmepumpen som varmer best. Foto: Miba AS
Mitsubishi Hara 6,6 til 27.900 kroner skal være den varmepumpen som varmer best. Foto: Miba AS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sveriges Tekniska Forskningsinstitut tester jevnlig varmepumper på oppdrag fra Energimyndighetene i Sverige.

I september omtalte DinSide testresultatene av Energimyndighetens løpende test av luft-til-luft-varmepumper, som viste at modellen IVT Nordic Inverter 12 KHR-N var det beste kjøpet.

Nå har imidlertud svenskene testet to nye modeller som slår denne testvinneren.

Meget gode varmepumper fra Mitsubishi

Det er varmepumpene Mitsubishi Electric Kirgamine Hara 6.3 og Mitsubishi Electric Kirgamine Hara 6.6 som er blitt testet denne gangen - med svært gode resultater, skriver Forbrukerrådet.

Med en veiledende pris på 25.900 er førstnevnte rimeligst, og oppnår meget solide resultater, både når det kommer til varmeeffekt og årsvarmefaktor.

Hara 6,6 til 27.900 er likevel hakket bedre og får særdeles gode resultater. Denne modellen produserer ganske enkelt mer varme enn noen annen pumpe testet av Energimyndigheten.

Derfor passer den godt for de som har et stort oppvarmingsbehov som følge av en stor og/eller dårlig isolert bolig.

Den klarer dessuten å skape mye varme ved 15 minusgrader, og tangerer rekorden satt av forgjengeren Mitsubishi Electric FD Heat Kirgamine 6.6 i 2009. Dette skal gjøre Hara til et meget godt kjøp.

Installere selv? Snart blir det ulovlig

Ved kjøp av varmepumpe er det greit å være klar over at det fra 1. september 2013 blir ulovlig å installere varmepumpe på egenhånd.

Og velger du en luft til vann-variant, kan du få 10.000 kroner i støtte hos Enova. Her kan du lese hvilke slike varmepumper som har gjort det best i tidligere tester.

Også de som ønsker å slutte med oljefyring, kan søke om slik støtte, noe man bør ha i bakhodet ettersom oljefyring antakelig blir ulovlig fra 2020.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer