Coronaviruset

Varmepumpe-utsettelse

Enova utsetter fristen for avvikling av varmepumpe-støtte.

UTSETTER FJERNING AV STØTTE: Enova utsetter fjerning av støtte til installering av luft-vann og avtrekksvarmepumper fra 1. april til 1. juli. Foto: Mitsubishi Electric Europe B.v. Norwegian Branch
UTSETTER FJERNING AV STØTTE: Enova utsetter fjerning av støtte til installering av luft-vann og avtrekksvarmepumper fra 1. april til 1. juli. Foto: Mitsubishi Electric Europe B.v. Norwegian Branch Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har lenge vært kjent at Enova-støtten til ulike typer varmepumper skal fjernes fra 1. april.

Dette inkluderer støtten til luft-vann og avtrekksvarmepumper.

Nå melder Enova at de utsetter fristen både for de nevnte varmepumpestøttene - og for flere andre støtteendringer som skulle iverksettes fra 1. april.

Utsetter til 1. juli

Opprinnelig fungerer det lik at for å få støtten godkjent, må tiltakene være ferdig gjennomført, dokumentert med faktura og søknad må være registrert og innsendt i Enovas elektroniske søknadsportal seinest 31. mars 2020.

På grunn av coronasituasjonen har imidlertid Enova nå valgt å utsette disse endringene til 1.juli.

– Vi har mottatt flere henvendelser fra boligeiere som på grunn av forsinkelser av leveranser av utstyr, eller permitteringer av håndverkere som har kommet som en følge av coronaviruset, nå ikke kommer i mål som planlagt innen fristen 1.april. Vi ønsker ikke at disse skal bli skadelidende og utsetter derfor denne fristen med tre måneder, sier markedsdirektør Øyvind Leistad i Enova, i en pressemelding.

Følgende justeringer er nå utsatt til 1.juli:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer