Coronaviruset

Varmepumpe-utsettelse

Enova utsetter fristen for avvikling av varmepumpe-støtte.

UTSETTER FJERNING AV STØTTE: Enova utsetter fjerning av støtte til installering av luft-vann og avtrekksvarmepumper fra 1. april til 1. juli. Foto: Mitsubishi Electric Europe B.v. Norwegian Branch
UTSETTER FJERNING AV STØTTE: Enova utsetter fjerning av støtte til installering av luft-vann og avtrekksvarmepumper fra 1. april til 1. juli. Foto: Mitsubishi Electric Europe B.v. Norwegian Branch Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har lenge vært kjent at Enova-støtten til ulike typer varmepumper skal fjernes fra 1. april.

Dette inkluderer støtten til luft-vann og avtrekksvarmepumper.

Nå melder Enova at de utsetter fristen både for de nevnte varmepumpestøttene - og for flere andre støtteendringer som skulle iverksettes fra 1. april.

Utsetter til 1. juli

Opprinnelig fungerer det lik at for å få støtten godkjent, må tiltakene være ferdig gjennomført, dokumentert med faktura og søknad må være registrert og innsendt i Enovas elektroniske søknadsportal seinest 31. mars 2020.

På grunn av coronasituasjonen har imidlertid Enova nå valgt å utsette disse endringene til 1.juli.

– Vi har mottatt flere henvendelser fra boligeiere som på grunn av forsinkelser av leveranser av utstyr, eller permitteringer av håndverkere som har kommet som en følge av coronaviruset, nå ikke kommer i mål som planlagt innen fristen 1.april. Vi ønsker ikke at disse skal bli skadelidende og utsetter derfor denne fristen med tre måneder, sier markedsdirektør Øyvind Leistad i Enova, i en pressemelding.

Følgende justeringer er nå utsatt til 1.juli:

  • Støtte til luft-vann og avtrekksvarmepumpe avvikles
  • Maksimal støtte til balansert ventilasjon reduseres med 5000 kroner
  • Støtten til solceller reduseres med 2500 kroner
  • Støtten til solfangere reduseres med 5000 kroner

Forlenger fristen for gjennomføring

I tillegg til å utsette de varslede justeringene av støttetilbudet, forlenger Enova også fristen for gjennomføring av tiltak.

Inntil i dag må tiltaket være ferdigstilt, og all fakturadokumentasjon være datert i løpet av de siste 18 månedene før søknadsdato. Men fra og med 24. mars utvides denne perioden til 20 måneder.

Dette gjelder frem til 1.juli og for alle de tiltakene du kan få støtte fra Enova til, gjennom Enovatilskuddet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer