Vårsjekk av boligen

Gjør med huset som med båten: Gi det en real vårpuss.

Publisert
Sist oppdatert

Har du ennå ikke gjort det, foreslår vi at du benytter anledningen (og forhåpentligvis vårsolen) i helgen til å foreta en real inspeksjon av boligen.

Skal noe repareres eller skiftes, er det i sommerhalvåret det er gunstigst å foreta slike utbedringer, så det er bare å sette i gang.

Her er fem av boligens svakeste punkt:

Er huset skittent?

Dagene blir lenger, lyset skarpere, og huset som fremsto som nymalt i fjor eller forfjor ser plutselig ikke så lekkert ut lenger.

Det begynner gjerne med vinduene. Når det sterke vårlyset slår inn i stuen, er det nesten vanskelig å la være. Og når en først har tatt vinduene, er det naturlig å ta karmene. Men ikke la det stoppe der. Hopper du over huset, kan det koste deg dyrt i senere reparasjoner.

Mildere vintre og nye miljøvennlige malingstyper gjør huset ditt til et eldorado for både sopp og alger. Angriper du ikke problemet i tide, kan det i verste fall føre til råte, med påfølgende dyre reparasjoner.

Det finnes en rekke produkter på markedet som skal hjelpe mot sopp- og algeangrep. Spesialvaskemidler fås i de fleste byggevare- og malingsforretninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer