Varsko om råteskader

- Coronapandemien må ta litt av skylda.

RÅTESKADER ØKER: Det er registrert 30 prosent flere råteskader i første halvår - og coronapandemien for noe av «skylda». Folk er mer hjemme og flere pusser opp, som gjør at skadene avdekkes, tror forsikringsselskapene. Foto: Fremtind
RÅTESKADER ØKER: Det er registrert 30 prosent flere råteskader i første halvår - og coronapandemien for noe av «skylda». Folk er mer hjemme og flere pusser opp, som gjør at skadene avdekkes, tror forsikringsselskapene. Foto: Fremtind Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Antallet oppdagede råteskader på norske boliger økte skarpt i første halvår, ifølge Norsk Hussopp Forsikring.

– Coronapandemien må ta litt av skylda, sier skadesjef Svein Stormoen i Norsk Hussopp Forsikring, og forklarer:

– Sammenhengen er ikke umiddelbart åpenbar. Men når vi ser i vår statistikk at antallet oppdagede råteskader har økt med rundt 30 prosent i første halvår, så mener vi en av forklaringene på dette er at folk tilbringer mer tid i hjemmet.

Bjarne Rysstad, kommunikasjonssjef i Gjensidige forsikring, bekrefter overfor Dinside at de har sett en tilsvarende utvikling i antallet råteskader.

Det har vært registrert en stor byggeaktivitet under coronapandemien - som er noe av forklaringen på at råteskadene nå dukker opp:

For når huseier skal pusse opp eller fikse ute eller inne, oppdages råteskader som ellers hadde ligget skjult.

- Sopp eller råte kan få leve skjult en stund før man oppdager det når man river vegger og liknende, sier Rysstad.

Mindre omfattende skader

Ifølge Norsk Hussopp Forsikring, er samtidig omfanget av skadene mindre enn normalt - som de forklarer med at skadene oppdages raskere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer