Bakterier

Vask av drikkeflasker - unngå tørketabben!

Glemmer du dette, kan nye bakterier på drikkeflasken oppstå - selv om du har vasket den.

BAKTERIER: VASK AV DRIKKEFLASKE: Bakteriene storkoser seg på barnas drikkeflasker dersom flaskene ikke vaskes riktig. Men de bør også tørkes riktig. Video: Berit B. Njarga. Klipp: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert

Mens coronaviruset herjer, er det naturligvis mye fokus på hygiene, kanskje mer enn noen gang. Vi lærer om de viktigste reglene for å unngå smitte: hyppig, grundig håndvask, hoste i papir og å holde trygg avstand fra hverandre.

Samtidig er det lett å glemme at også diverse brukerutstyr vi benytter i hverdagen kan være sykdomsfremkallende. Et eksempel på dette, er barnas drikkeflasker.

På dette punktet er det flere av oss som slurver.

Slik blir flasken en smittekilde

Barnas drikkeflasker er en effektiv smittekilde dersom de ikke vaskes riktig eller ofte nok.

For å unngå dette, er det i bunn og grunn noen enkle regler som gjelder, ifølge Henning Sørum, professor og bakteriolog ved Norges Miljø- og biovitenskapelige universitet:

- Det mest effektive tiltaket du kan gjøre i forhold til smitte via barns drikkeflasker, er å lære barna til ikke å la noen andre drikke av sin egen flaske, sier Sørum til Dinside.

For hvis det kun er én bruker av drikkeflasken, er det mindre risiko for at drikkeflasken kan være et problem for vedkommende som drikker av flasken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer