Vanlig bordsalt brukes i det meste av matlaging. Dog er for mye salt i kosten ikke så sunt for helsa i lengden.
Men - visste du at saltet du har i kjøkkenskapet sies å kunne brukes til mye mer enn i mat?
Vi fant flere morsomme tips på nettet, og spurte helt enkelt en kjemiker: funker dette?
Tørker bort eggesøl
Bjarte Aarmo Lund har en doktorgrad i biologisk kjemi fra UiT, Norges arktiske Universitet, og er naturlig nok opptatt av kjemien som omgir oss.
Han kan bekrefte at bordsalt absolutt kan brukes til mer enn matlaging.
For eksempel: Hvis du har knust et egg på bordet eller gulvet, kan du fikse biffen med å drysse på salt, tipses det på nettsiden Myfearlesskitchen.com.
Heller det, enn å tørke over sølet med en vaskeklut, mener Lund.
- For da smører du eggesølet utover, og eggerestene klistrer seg godt til overflatene, spesielt om du bruker varmt vann på kluten. Om du bruker varmt vann skjer nemlig mye av det samme som skjer om du koker egget: proteinene blir ødelagt og begynner å klistre seg til hverandre og det som er rundt, forklarer Lund.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger