Bruke eggeskall

Vask gryta med eggeskall

Flere gode grunner til ikke å kaste skallet neste gang du spiser egg!

FASTBRENTE MATRESTER: Har maten svidd seg i gryta? Eggeskall kan være redningen! Foto: Linn Merete Rognø.
FASTBRENTE MATRESTER: Har maten svidd seg i gryta? Eggeskall kan være redningen! Foto: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert

Vi er rimelig glade i egg her til lands, faktisk spiser hver av oss i snitt 211 egg i året, ifølge SSB.

Skallet, derimot, spiser sannsynligvis de færreste av oss. Men det burde vi absolutt gjøre, ifølge ekspertene.

I tillegg er eggeskallet supernyttig til mange andre ting.

Sjekk bare her!

Vask opp med eggeskall

Anette Fjelleng Hansen, matrådgiver i MatPrat, er fan av å utnytte så mye som mulig av hver råvare, og egg er et godt eksempel på mat som kan utnyttes til det fulle. Når egget er oppspist, er skallet gull verdt å ta vare på. For dette er til hjelp på flere måter - for eksempel i oppvasken!

Har du en skikkelig skitten kjele med fastbrente matrester i, kan eggeskallet fikse biffen, tipser Hansen:

  • Ha knuste eggeskall og litt oppvaskmiddel i kjelen som skal rengjøres.
  • Bruk en klut eller svamp til hjelp med å skrubbe.
  • Eggeskallet er med på å gi en skinnende ren kjele.

Godt for helsa

Rolf-Anders Vollan, bloggeren bak Detgladekjøkken.no, bruker stadig egg i matlagingen, men han innrømmer at han ikke utnytter eggeskallet så godt som han burde gjort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.