Bruke eggeskall

Vask gryta med eggeskall

Flere gode grunner til ikke å kaste skallet neste gang du spiser egg!

FASTBRENTE MATRESTER: Har maten svidd seg i gryta? Eggeskall kan være redningen! Foto: Linn Merete Rognø.
FASTBRENTE MATRESTER: Har maten svidd seg i gryta? Eggeskall kan være redningen! Foto: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert

Vi er rimelig glade i egg her til lands, faktisk spiser hver av oss i snitt 211 egg i året, ifølge SSB.

Skallet, derimot, spiser sannsynligvis de færreste av oss. Men det burde vi absolutt gjøre, ifølge ekspertene.

I tillegg er eggeskallet supernyttig til mange andre ting.

Sjekk bare her!

Vask opp med eggeskall

Anette Fjelleng Hansen, matrådgiver i MatPrat, er fan av å utnytte så mye som mulig av hver råvare, og egg er et godt eksempel på mat som kan utnyttes til det fulle. Når egget er oppspist, er skallet gull verdt å ta vare på. For dette er til hjelp på flere måter - for eksempel i oppvasken!

Har du en skikkelig skitten kjele med fastbrente matrester i, kan eggeskallet fikse biffen, tipser Hansen:

  • Ha knuste eggeskall og litt oppvaskmiddel i kjelen som skal rengjøres.
  • Bruk en klut eller svamp til hjelp med å skrubbe.
  • Eggeskallet er med på å gi en skinnende ren kjele.

Godt for helsa

Rolf-Anders Vollan, bloggeren bak Detgladekjøkken.no, bruker stadig egg i matlagingen, men han innrømmer at han ikke utnytter eggeskallet så godt som han burde gjort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer