Rask husvask

Vask huset på 30 minutter

Gjør det gullrent i huset på 1-2-3!

KJAPP VASK: Du trenger ikke gå altfor drastisk til verks for å gjøre det rent i huset. Det er to rom som er viktigst å prioritere, det andre i huset vasker du over når du ser at det trengs. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix.
KJAPP VASK: Du trenger ikke gå altfor drastisk til verks for å gjøre det rent i huset. Det er to rom som er viktigst å prioritere, det andre i huset vasker du over når du ser at det trengs. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Regelmessig rengjøring i huset er viktig hele året, men kanskje spesielt i disse tider. Og når mange er ekstra mye hjemme i disse dager, vil også huset bli fortere skittent. Men å gå i gang med husvasken, er ikke alltid like motiverende, særlig om man føler at tiden ikke strekker til.

Det er likevel fullt mulig å gjøre huset gullrent raskt og effektivt - så lenge du prioriterer riktig.

Med disse tipsene bruker du maks en halv time på husvasken!

Godt utstyr

For at det skal gå lynraskt å vaske huset, krever det selvsagt litt forberedelse.

Første bud er å ha riktig utstyr tilgjengelig i huset, tipser Vibeke Scavenius, digital markedsfører hos rengjøringsbyrået CityMaid:

- Ha et par gode mikrofiberkluter og en mikrofibermopp hjemme. Ofte vil det være nok å kun bruke mikrofiberklut og lite vann til gulvvasken. Altfor mye vann gjør at støvet binder seg til gulvet i stedet for å bli til hybelkaniner som lett kan støvsuges opp eller fjernes med tørrmopp, har Scavenius tidligere uttalt til Dinside.

Til å vaske støv fra overflater som vinduskarmer, stuebord og skjenker er mikrofiberklut og vann også alt du behøver. Det samme gjelder for glass- og speilvask; mikrofiberklut og vann gjør det skinnende rent, så her behøver du ikke å bruke kjemisk rengjøringsspray, noe også flere eksperter advarer mot.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.