Rask husvask

Vask huset på 30 minutter

Gjør det gullrent i huset på 1-2-3!

KJAPP VASK: Du trenger ikke gå altfor drastisk til verks for å gjøre det rent i huset. Det er to rom som er viktigst å prioritere, det andre i huset vasker du over når du ser at det trengs. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix.
KJAPP VASK: Du trenger ikke gå altfor drastisk til verks for å gjøre det rent i huset. Det er to rom som er viktigst å prioritere, det andre i huset vasker du over når du ser at det trengs. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Regelmessig rengjøring i huset er viktig hele året, men kanskje spesielt i disse tider. Og når mange er ekstra mye hjemme i disse dager, vil også huset bli fortere skittent. Men å gå i gang med husvasken, er ikke alltid like motiverende, særlig om man føler at tiden ikke strekker til.

Det er likevel fullt mulig å gjøre huset gullrent raskt og effektivt - så lenge du prioriterer riktig.

Med disse tipsene bruker du maks en halv time på husvasken!

Godt utstyr

For at det skal gå lynraskt å vaske huset, krever det selvsagt litt forberedelse.

Første bud er å ha riktig utstyr tilgjengelig i huset, tipser Vibeke Scavenius, digital markedsfører hos rengjøringsbyrået CityMaid:

- Ha et par gode mikrofiberkluter og en mikrofibermopp hjemme. Ofte vil det være nok å kun bruke mikrofiberklut og lite vann til gulvvasken. Altfor mye vann gjør at støvet binder seg til gulvet i stedet for å bli til hybelkaniner som lett kan støvsuges opp eller fjernes med tørrmopp, har Scavenius tidligere uttalt til Dinside.

Til å vaske støv fra overflater som vinduskarmer, stuebord og skjenker er mikrofiberklut og vann også alt du behøver. Det samme gjelder for glass- og speilvask; mikrofiberklut og vann gjør det skinnende rent, så her behøver du ikke å bruke kjemisk rengjøringsspray, noe også flere eksperter advarer mot.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer