Vaskemaskinen ble slitt i stykker

Nå vil Helge Alsos advare DinSides lesere.

Det var festet mellom opphenget til trommelen og en fjær som røk. Helge Alsos er oppgitt over både produksjon og kundebehandlingen til AEG. Foto: Helge Alsos
Det var festet mellom opphenget til trommelen og en fjær som røk. Helge Alsos er oppgitt over både produksjon og kundebehandlingen til AEG. Foto: Helge Alsos Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For snart seks år siden kjøpte Helge Alsos en toppmodell AEG vaskemaskin, modell L76800.

- Jeg var overbevist om at dette var gode greier, kvalitetsmerke hevdes det, men etter at jeg åpnet den opp, er jeg plutselig i tvil, sier Alsos til DinSide.

Trommelen slitt i stykker

Alsos valgte å åpne opp maskinen for å se om det var noe han kunne fikse selv, fordi det hadde gått over reklamasjonstiden på fem år. Han ble svært overrasket over det han så.

- Feilen var svært pussig. Det var opphenget som sviktet, og det var ingen tvil om hvorfor. Trommelen er laget av et plastmateriale - noe som i og for seg er greit. Men fjæren som trommelen er hengt opp i er festet rett i plasttrommelen uten noe metall som kan ta opp friksjonen som oppstår når trommelen beveger seg, sier Alsos til DinSide.

Vaskemaskinen har 1.600 omdreininger i minuttet, og her vil det naturlig bli svært høy belastning. Det som skjedde var at festet for fjæren i opphenget til trommelen ble gnagd opp, slik at fjæren løsnet og trommelen falt ned i bunnen av vaskemaskinen. Dette skjedde under vanlig vask, ikke sentrifugering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer