Vaskemaskinen med to dører

Skal spare deg for tid.

DOBBEL VASKEMASKIN: Den øverste er minst, mens den nederste er størst.  Foto: ØYVIND PAULSEN
DOBBEL VASKEMASKIN: Den øverste er minst, mens den nederste er størst. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden de aller fleste syns det er kjedelig å vaske klær, er det greit å få jobben unnagjort så kjapt som mulig. Og nå mener Haier de har knekt koden.

På IFA-messen i september 2015 vil de nemlig presentere det de selv hevder er verdens første doble vaskemaskin, der de to kamrene jobber helt uavhengig av hverandre.

Og vi har allerede fått en sniktitt.

Se også hvordan LG vil at du skal vaske flere klesvasker samtidig.

I snitt kaster vi bort en måned i året

DOBBEL VASKEMASKIN:  Som du ser er ikke høyden urovekkende. Mannen til venstre er rundt 180 cm. Foto: ØYVIND PAULSEN
DOBBEL VASKEMASKIN: Som du ser er ikke høyden urovekkende. Mannen til venstre er rundt 180 cm. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer

I følge Haiers egne undersøkelser, går deres vaskemaskiner 220 fulle vaskesykluser per år i snitt. Det tilsvarer nesten 660 timer vasketid, eller sagt på en annen måte:


Det er nesten en hel måned hvert år, hvor vi bare sitter og venter på at vaskemaskinen skal bli ferdig.

For å kutte tidsforbruket er altså Haiers triks å lage doble vaskemaskiner. Og selv om merket kanskje ikke er kjent her til lands, så burde de vite hva de snakker om. På verdensbasis har de en markedsandel på 14 prosent av vaskemaskinsalget (2014-tall).

LES OGSÅ: Er dette fremtidens vaskemaskin?

Så enkel at selv far vil klare det ...

De to separate kamrene jobber altså helt uavhengig av hverandre. Du kan altså velge om du vil kjøre bare det øverste eller bare det nederste, eller begge samtidig.

TOPPLOKKET: Kammer en og kammer to. Foto: ØYVIND PAULSEN
TOPPLOKKET: Kammer en og kammer to. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer


Påfylling av vaskemidler skjer på toppen, og her gjelder det altså fylle vaskemiddel i riktig kammer. De er heldigvis godt merket...

LES OGSÅ: Den vanlige vasketabben - fyller for mye i maskinen

Selve styringen av vaskemaskinen skjer på det store trykkfølsomme frontdisplayet, som enkelt lar deg svitsje mellom øvre og nederste kammer. Som vi har blitt vant til på toppmodellene de siste årene, er det også her bare å velge klestype og vekt, så stiller maskinen seg inn helt på egenhånd.

Er du i tvil får du til alt overmål videoguider som viser hvordan du går fram. Her bør altså de fleste finne seg til rette, og du får et visst innblikk i styringen i denne videosnutten:

Skulle ikke dette være nok, kan du i tillegg både starte, stoppe og ikke minst overvåke vaskemaskinen via ditt nettbrett eller din smartmobil. Apper skal være på plass både til iOS- og Android-enheter, men som vanlig blir ikke Windows Phone nevnt med ett ord.

Prisen er så langt ikke oppgitt, men dette er selskapets toppmodell, og vil naturlig nok befinne seg i det øvre sjiktet. Vi kommer tilbake med mer om dette når vi får mer informasjon.

LES OGSÅ: Slik vasker du vinterklærne dine - før du pakker dem bort

Reiseomkostningene til denne reportasjen er dekket av IFA-messen. Les mer her

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer