Vasker du kaffefiltrene?

Det burde du, ifølge barista Erin Meister.

Det hjelper ikke hvor god maskinen er, om du ikke er nøye på de små detaljene: Velg hvitt filter, og skyll det før du bruker det.  Foto: Øyvind Paulsen
Det hjelper ikke hvor god maskinen er, om du ikke er nøye på de små detaljene: Velg hvitt filter, og skyll det før du bruker det. Foto: Øyvind Paulsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Glem kompliserte kaffemaskiner, og ikke minst jålete kaffedrikker. Det skal ikke være vanskelig å lage kaffe. Alt du trenger å gjøre er å putte et filter i kaffetrakteren, fylle på vann og kaffe, og trykke på knappen. Eller?

– Når jeg lærer opp en ny barista, er noe av det første jeg gjør å minne ham eller henne på at traktekaffe kun har to ingredienser: Kaffe og vann, skriver den amerikanske baristaen Erin Meister på nettsamfunnet Serious eats. Dette fordi hun mener de aller fleste bommer oftere enn de treffer når de trakter kaffe.

Og én av de tingene vi bommer på, er kaffefilter. For de er ikke rene, selv om de kommer rett fra en nyåpnet pakke.

– Filteret spiller en stor rolle når det kommer til kvaliteten på smaken, skriver Meister. Grunnen er at det kan avgi lo, som kan gi en bismak til kaffen.

Skyller du filteret i varmt vann før du trakter, skal kaffeopplevelsen bli bedre.

Å skylle og skylle?

Det er heller ikke likegyldig hvordan du skyller, skal vi tro Meister. For lar du litt varmt vann renne gjennom filteret i filterholderen, kan du risikere at grumset legger seg i bunnen av holderen. Dette er imidlertid den kjappeste måten, og anbefales fremfor å ikke skylle i det hele tatt. Meister anbefaler at du dypper filteret i en bolle med varmt vann, og skyller godt. Da vil du også se hvor mye ditt filter eventuelt loer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer