Vasker du tøyet ditt skittent?

Britiske forskere fant en million bakterier i to spiseskjeer vaskevann.

Vasker du tøyet skittent? I gummlisten rundt døren kan bakterier overføres fra vask til vask. Du bør helst kverke dem før de begynner å lukte ...   Foto: COLOURBOX.COM
Vasker du tøyet skittent? I gummlisten rundt døren kan bakterier overføres fra vask til vask. Du bør helst kverke dem før de begynner å lukte ... Foto: COLOURBOX.COM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har tidligere rådet leserne våre til å passe på at vaskemaskinen får vasket minst én kokvask i måneden - uansett om man har klær i den eller ikke. Det er nemlig den enkleste metoden å forebygge lukt på.

Det er imidlertid ikke bare lukten det varme vannet fjerner. For du trenger mer enn såpe og vann for at klesvasken skal bli helt ren, ikke bare se ren ut og lukte rent.

Stinker vaskemaskinen din? Slik blir du kvitt vond lukt.

Kaldvask tar flekker, ikke bakterier

Økt fokus på energibruk og mer effektive vaskemidler har ført til at stadig flere av oss vasker klær på 30-40 grader. Det er mer enn nok for at de fleste av klærne dine skal bli rene, men ikke nødvendigvis alle.

Britiske forskere fant en million bakterier i et par spiseskjeer vaskevann. Årsaken? Vi velger lavere og lavere temperatur på klesvasken.

Den britiske hygieneeksperten og mikrobiologen Lisa Ackerley slår ifølge den britiske nettavisen Daily Mail nå alarm om problemet hun kaller sick laundry cycle - den syke vaskesyklusen.

Lave temperaturer og dårlig sortering

Problemet er at vi vasker ved lavere og lavere temperaturer. Dette er nok til å fjerne flekker med gode vaskemidler, men det fjerner ikke bakterier. Det er ikke noe stort problem om du vasker en skjortevask, men hva om du slenger litt sokker og undertøy inn sammen med håndklærne? Og hva om det ikke bare er bade- eller håndhåndklær der, men også kjøkkenhåndklær du senere skal bruke til å tørke de fine vinglassene eller pakke inn nybakt brød i?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer