Ecovacs Deebot T10 Plus vs Roborock Q7 Max+

Vasker og støvsuger

Dette er den største forskjellen mellom de to robotstøvsugerne i vår duell.

DUELL: Lurer du på hvilken robotstøvsuger som er for deg? Kanskje denne testen hjelper deg å velge! Foto: Kirsti Østvang/Celina Stamper
DUELL: Lurer du på hvilken robotstøvsuger som er for deg? Kanskje denne testen hjelper deg å velge! Foto: Kirsti Østvang/Celina Stamper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Robotstøvsugere er blitt veldig populært de siste åra og for hvert år som går blir modellene stadig bedre. Vi har testet to av konkurrentene på markedet om dagen.

Vi har tidligere testet, Ecovacs T9 AIVI, Roborock S7MaxV Ultra, Sømløs S1, Xiaomi Roborock S7+ og Samsung JetBot 90 AI+.

Ecovacs Deebot T10 (5490 kroner)

Denne robotstøvsugeren er ganske så lik forgjengeren. Designet på Deebot T10 Plus er stilrent og føles som en robotstøvsuger av god kvalitet.

Da vi testet Ecovacs Deebot T9 AIVI lå denne ute til 5889 kroner uten tømmestasjon. Vi tester vanligvis robotstøvsugere over en lengre periode, og i løpet av testperioden, har vi sett T10 Plus på tilbud til 5490 kroner med tømmestasjon. I skrivende stund må du imidlertid punge ut nærmere 9400 kroner hos de største elektronikkjedene.

STILREN: Av alle robotstøvsugerne vi har testet, er denne en av de finere! Foto: Celina Stamper
STILREN: Av alle robotstøvsugerne vi har testet, er denne en av de finere! Foto: Celina Stamper Vis mer

Det å slippe å tømme støvsugerbeholderen for hånd etter hver runde, gjør hele opplevelsen enklere og mer opprettholdbart for en barnefamilie på fire. Og ikke minst - støvbeholderen sitter alltid i. Fjerner du vaskedelen, setter du inn luftrenserdelen istedenfor. Det vil si at du både støvsuger og vasker på en og samme gang - noe som gjør alt hundre ganger lettere.

Selve kartleggingsprosessen av huset gikk kjapt og det er enkelt å endre rommene i appen i etterkant. Da kan vi be støvsugeren vaske spesifikke deler av huset. Den har også en funksjon for spot-rengjøring i tillegg til at man kan bruke robotstøvsugeren som en slags walkietalkie mens man ser hvor den støvsuger fra mobilappen. Kamerafunksjonen sørger også for at den styrer unna kabler eller ting som kommer i veien.

GOD PLASS: I topp er det plass til kniven og børsta som medfølger for å kutte vekk hår. Der er også støvbeholderen. Foto: Celina Stamper
GOD PLASS: I topp er det plass til kniven og børsta som medfølger for å kutte vekk hår. Der er også støvbeholderen. Foto: Celina Stamper Vis mer

Vaskefunksjonen på støvsugeren er utrolig effektiv i moppen. Og der merker jeg stor forskjell fra T9 AIVI som ikke var like effektiv. Selve vaskemoppen festes nå i en skinne og er derfor mye enklere å plassere nøyaktig. Vaskeflaten er også litt større. I tillegg kan man også endre på hastighetene den «pusser» gulvet i. Den kommer seg enkelt over små gulvterskler her hjemme.

Det viktigste av alt med en robotstøvsuger er at hjemmet føles rent ut når den har gjort jobben sin. Og det gjør absolutt T10 Plus. Gulvet skinner og alle de vanskelige og klissete flekkene fra der babymaten er slengt på gulvet, er borte. Det er nok det vi er mest nøye på, når det kommer til testing av robotstøvsugere.

GOD APP: Denne appen gjør oppsettet av robotstøvsugeren enkel og oversiktelig når det kommer til å kartlegge ruter, nei-soner og oppdeling av rom i 3D.
GOD APP: Denne appen gjør oppsettet av robotstøvsugeren enkel og oversiktelig når det kommer til å kartlegge ruter, nei-soner og oppdeling av rom i 3D. Vis mer

Selve vanntankkapasiteten har økt fra 180 milliliter på T9 AIVI til 240 ml på T10 Plus. Og selv om støvbeholderen har 20 milliliter lavere kapasitet enn forgjengeren, har vi ikke merket noe til dette, ettersom den tømmer seg selv etter behov. Da vi testet T9 AIVI var dette uten tømmemaskinen, men fra T9 AIVI på 2,5 liter kapasitet har denne nå økt til 3,2 liter kapasitet i T10 Plus. Batteritida har økt fra 175 minutter til 195 minutter, men det er nok kanskje ikke merkbart med mindre du vasker en hel etasje flere ganger uten å lade innimellom.

For å pirke litt er lyden ganske høy når man har på vaskeinnstillingene på fullt. Og som andre har nevnt, hører vi også en høyfrekvent piping i bakgrunnen. Dette er ikke noe man går og tenker på, men kan av og til bli litt plagsomt om den støvsuger i nærheten av deg.

Det er også kjedelig at man må fjerne vaskedelen og moppen med en gang man er ferdig å vaske for å slippe uheldige lekkasjer. Vi opplevde heldigvis ikke det med denne, men syntes kanskje det hadde vært fint med en funksjon der moppen ble vasket og vanntanken tømt automatisk også. Det hadde tatt hele opplevelsen et hakk opp.

Roborock Q7 Max+

Xiaomis Roborock-støvsugere har lenge vært blant våre favoritter. Her får du stort sett svært gode produkter til en pris godt under mange av de sammenliknbare konkurrentene.

Roborock Q7 Max+ er en slags lillebror til S7 MaxV Ultra, som vi i fjor mente var den beste robotstøvsugeren vi hadde testet til nå. Mens S7 Max Ultra er full pakke, er Q7 Max+ både billigere og enklere.

I skrivende stund koster den cirka 6700 kroner hos de store kjedene. Det er en drøy tusenlapp mer enn Ecovacs-støvsugeren vi har testet den opp mot, men under halve prisen av S7 MaxV Ultra, som koster overkant av 14 000 kroner.

IKKE FOR STOR: Roborock Q7 Max+ har en basestasjon som lar støvsugeren tømme seg selv. Den tar opp litt plass der den står, men vi synes ikke den er for stor heller. Foto: Kirsti Østvang
IKKE FOR STOR: Roborock Q7 Max+ har en basestasjon som lar støvsugeren tømme seg selv. Den tar opp litt plass der den står, men vi synes ikke den er for stor heller. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Med såpass mye lavere pris mangler Q7 Max+ mange av finessene til storebroren. Blant annet har den bare støvtank i basestasjonen, der S7 MaxV Ultra har både støv- og vanntank. Den har heller ikke kamera foran på enheten som gjør at den klarer å unngå kjipe hindre som løse ledninger, avføring fra husdyr og liknende - det er bare Roborock-støvsugere med MaxV-betegnelsen som har det. Dette har Ecovacs-støvsugeren, bare så det er nevnt.

Du kan riktignok vaske med Q7 Max+. Her trekker det opp at støvsugeren har en kombinert støv- og vanntank innebygd, slik at den kan både støvsuge og vaske gulvet samtidig.

Vi skulle ønske vi slapp å sette på moppekluten hver gang vi skal vaske, men til gjengjeld er det svært lettvint. Den løfter ikke moppen på tepper, men du kan opprette såkalte «no-mop»-soner som da unngås dersom vanntanken og kluten er koblet på.

KOMBITANK: Xiomi har gått for en kombinert støv- og vanntank på Q7 Max+. Det gjør at vi slipper å bytte tank - men moppekluten må du feste på når du skal bruke den. Foto: Kirsti Østvang
KOMBITANK: Xiomi har gått for en kombinert støv- og vanntank på Q7 Max+. Det gjør at vi slipper å bytte tank - men moppekluten må du feste på når du skal bruke den. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Vanntanken er på hele 350 milliliter, så her er det god kapasitet. Vi synes den gjør den god vaskejobb, selv de gamle saftflekkene til barna klarte den å få vekk. Som støvsuger har vi ingenting å utsette på, utover at den høres godt når den kjører på en legokloss eller skal tømme støvbeholderen.

Den innebygde støvtanken i støvsugeren er på 470 milliliter. Så fort robotstøvsugeren parkerer i basestasjonen, suges innholdet fra denne over i en støvpose på 2,5 liter, slik at du slipper å åpne den selv og tømme innholdet hver gang. Roborock oppgir cirka sju ukers bruk mellom hver gang posen må tømmes, men dette varierer selvsagt med størrelse på boligen, hvor ofte du støvsuger og hvor mye skitt og lort som samles opp. To poser følger med i esken.

SOLID APP: Roborock-appen er blant våre favoritter, den er lett å bruke og rik på funksjoner. Her kan du angi hvilke rom som skal støvsuges, sette opp tidsplaner, styre sugekraft og vannbruk, sjekke status på børster og filtre og mer til. Skjermbilder: Kirsti Østvang
SOLID APP: Roborock-appen er blant våre favoritter, den er lett å bruke og rik på funksjoner. Her kan du angi hvilke rom som skal støvsuges, sette opp tidsplaner, styre sugekraft og vannbruk, sjekke status på børster og filtre og mer til. Skjermbilder: Kirsti Østvang Vis mer

Roborock oppgir 180 minutters driftstid, som er i tråd med det vi får (18 prosent batteribruk på 49 minutter). Om batteriet ikke er tilstrekkelig for å ta hele oppdraget, er støvsugeren smart nok til å kjøre til ladestasjonen, lade det den trenger og fullføre jobben. Vi har aldri hatt behov for dette under testingen.

Konklusjon

Begge robotstøvsugerne vi har testet, Ecovacs Deebot T10 Plus og Roborock Q7 Max+, kommer godt ut i vår test. De er ganske like i både utseende og funksjonalitet, og den kanskje største forskjellen er at Roborock-støvsugeren koster nesten 2500 kroner mindre - og blir derfor best i test.

Foto: Kirsti Østvang
Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Vi har riktignok sett Ecovacs-støvsugeren på tilbud til 5500 kroner, selv om den i skrivende stund ligger på litt over 9000.

Ecovacs har en fordel i at den har kamera og man kan også prate gjennom støvsugeren som en walkietalkie. Med Roborock slipper du å sette i vasketank hver gang du skal vaske, siden den har kombinert støv- og vanntank. Du anbefales riktignok å tømme vanntanken etter bruk.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer