Rengjøring av oppvaskkum

Vasker seg selv

Disse tipsene sikrer en ren oppvaskkum.

HERLIG TIPS: En ting jeg personlig liker veldig godt er ting som «vasker seg selv», altså vaskemetoder som gjør at du ikke trenger å skrubbe deg i hjel. Og nå har vi funnet et tips som gjør nettopp dette! Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du en oppvaskkum i rustfritt stål som du ikke får ren, eller trenger du kanskje tips til hvordan du kan vaske den? Metodene du kan bruke er mange, og du har mest sannsynlig alt du trenger for å gjennomføre en god vask av den.

- Det er enklere å holde noe rent enn å gjøre rent. Så vi anbefaler at man vasker over kummen etter hver gang den har vært i bruk. Ta flekker og søl med det samme, råder leder for markedsføring og kommunikasjon Vibeke Scanvenius i CityMaid.

Enkle tips

- Fyll kummen med varmt vann og legg en oppvasktablett oppi. La dette virke i cirka 30 minutter før du tar ut proppen, råder forbrukerekspert Malin Skaar i Orkla.

Scavenius bekrefter også til DinSide at det blir veldig rent med en oppvasktablett.

Et annet tips man kan prøve ifølge Skaar er å bruke vann og litt klor.

- Fyll kummen med kaldt vann og litt klor. La det virke litt før man tar ut proppen og skyller over med rent vann, forklarer Skaar.

Bakepulver kan være et miljøvennlig alternativ.

- Du kan strø et par spiseskjeer med natron eller bakepulver i kummen. Hell på med kokende vann og la det stå over tid, forklarer Scavenius.

Dette bør du unngå

En mulighet for å få oppvaskkummen ren og pen, er å for eksempel smøre sitronrester utover.

- Sitron er syre og kan fint benyttes til fjerne flekker, så lenge det skyldes bort i etterkant. Ellers kan kummen ta skade, forklarer Scavenius.

Det er likevel visse ting du bør holde deg unna for å få oppvaskkummen ren.

- Du bør unngå ammoniakk, blekemidler eller grove skurekremer samt grov mikrofiber som alle kan sette riper i rustfritt stål, sier leder for markedsføring og kommunikasjon i CityMaid.

- Disse kan skade vaskens overflate, advarer hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer