Rengjøring av oppvaskkum

Vasker seg selv

Disse tipsene sikrer en ren oppvaskkum.

HERLIG TIPS: En ting jeg personlig liker veldig godt er ting som «vasker seg selv», altså vaskemetoder som gjør at du ikke trenger å skrubbe deg i hjel. Og nå har vi funnet et tips som gjør nettopp dette! Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du en oppvaskkum i rustfritt stål som du ikke får ren, eller trenger du kanskje tips til hvordan du kan vaske den? Metodene du kan bruke er mange, og du har mest sannsynlig alt du trenger for å gjennomføre en god vask av den.

- Det er enklere å holde noe rent enn å gjøre rent. Så vi anbefaler at man vasker over kummen etter hver gang den har vært i bruk. Ta flekker og søl med det samme, råder leder for markedsføring og kommunikasjon Vibeke Scanvenius i CityMaid.

Enkle tips

- Fyll kummen med varmt vann og legg en oppvasktablett oppi. La dette virke i cirka 30 minutter før du tar ut proppen, råder forbrukerekspert Malin Skaar i Orkla.

Scavenius bekrefter også til DinSide at det blir veldig rent med en oppvasktablett.Et annet tips man kan prøve ifølge Skaar er å bruke vann og litt klor.- Fyll kummen med kaldt vann og litt klor. La det virke litt før man tar ut proppen og skyller over med rent vann, forklarer Skaar.

Bakepulver kan være et miljøvennlig alternativ.

- Du kan strø et par spiseskjeer med natron eller bakepulver i kummen. Hell på med kokende vann og la det stå over tid, forklarer Scavenius.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer