Xiaomi Roborock S7+ | TEST

Vasker, støvsuger og tømmer seg

… men er den automatiske tømmingen verdt flere tusen kroner ekstra.

FORELØPIG TOPPMODELL: Roborock S7+ er den gjeveste støvsugeren Xiaomi har på markedet akkurat nå, men den blir straks forbigått av en ny variant. Foto: Pål Joakim Pollen
FORELØPIG TOPPMODELL: Roborock S7+ er den gjeveste støvsugeren Xiaomi har på markedet akkurat nå, men den blir straks forbigått av en ny variant. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Xiaomi har de siste årene blitt svært anerkjente for sine Roborock-støvsugere. Med relativt hyggelige priser har de ikke stått særlig tilbake for langt dyrere konkurrenter og virker å være produkter svært mange er godt fornøyde med.

Da DinSide testet en god håndfull robotstøvsugere i 2020 (+), var det nettopp en Xiaomi-støvsuger som endte opp som testvinner – da i modellen S5 Max.

Nye toppmodeller

Før jul kom dagens testprodukt - modellen S7+, der pluss-tegnet betyr at den kommer med en større basestasjon, slik at støvsugeren kan tømme seg for all skitten den har sugd inn. Dermed følger Roborock her navngivingen som iRobot har på sine Roomba-modeller.

Om du kun vil ha støvsugeren med vanlig basestasjon (kun for lading), får du S7 for 5000 kroner. Den større basestasjonen, med tømming av støvbeholderen, koster 3000 kroner ekstra, som altså gir en total prislapp på 8000 kroner.

Enn så lenge er dette selskapets toppmodell, men Xiaomi har allerede annonsert at det i neste kvartal vil komme en ny toppmodell: S7 MaxV Ultra, som virkelig går «all in». Her får du både kameraet fra MaxV-modellene, som blant annet kan unngå ledninger og annet rask (dette har ikke S7), høyere sugekraft, samt en mer avansert basestasjon som både kan fylle på vann i vanntanken og til og med vaske kluten. Den blir imidlertid ikke billig, med veiledende pris på 1399 euro, eller da rundt 14 000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer