Vaske sengetøy

Vasketabbene gjør vondt verre

Derfor er sengetøyet skittent og krøllete etter vask.

IKKE RENT OG PENT: Vask av sengetøy er egentlig enkelt, men det er slett ikke sikkert at det blir rent, dette kan være grunnen. Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert

- Trolig vasker folk sengetøyet sitt sjeldnere enn det de hevder, sier Ingun Grimstad Klepp, professor og tekstilforsker ved OsloMet.

Hun viser til undersøkelser fra SIFO om nordmenns rengjøringsvaner. På spørsmål om hvor ofte man vasker sengetøyet sitt, varierer svarene mellom én uke til tre uker, gjennomsnittet oppgir at man vasker sengetøyet sitt annenhver uke.

Men det er nødvendigvis ikke slik at vi vasker sengetøyet på riktig måte, eller rent nok...

Hygienisk rent?

Svette, urin, hudceller, midd og diverse andre private kroppsvæsker: Sengetøyet kan inneholde en hel koloni av gufne saker vi helst ikke vil rulle rundt i, og det er slett ikke alt av skitt og møkk vi kan se med det blotte øye.

Hvor mye man svetter, om man sover naken, i pysj eller for eksempel samsover med bleiebarnet sitt påvirker hvor ofte vi bør vaske sengetøyet, mener Malin Skaar, forbruker- og rengjøringsekspert hos Orkla.

- Men generelt bør vi skifte sengetøy annenhver uke, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer