Bakterier på vaskeklut

Vasketabbene som gjør huset enda mer skittent

Det kan faktisk hende at du har vasket huset mer skittent enn rent.

IKKE BYTTE MOPP: Å aldri bytte ut moppen eller kluten for hvert rom du vasker, vil gjøre huset mer uhygienisk og skittent enn rent. I artikkelen under presenterer renholdsekspertene enda flere vasketabber som vi bør unngå. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix.
IKKE BYTTE MOPP: Å aldri bytte ut moppen eller kluten for hvert rom du vasker, vil gjøre huset mer uhygienisk og skittent enn rent. I artikkelen under presenterer renholdsekspertene enda flere vasketabber som vi bør unngå. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

- Det viktigste er ikke å rengjøre hele tiden, men at det faktisk blir rent. Det holder ikke med gode intensjoner.

Det understreker April Yeats, renholdsekspert hos Freska.

For det er faktisk slik at noen av oss vasker huset mer skittent enn det i utgangspunktet var, ifølge eksperten.

Her er vasketabbene du bør unngå.

Feil rekkefølge

En av de vanligste tabbene vi gjør når vi vasker huset, er at vi bruker skitten klut, eventuelt den samme kluten på alle områdene vi vasker:

- Det beste du kan gjøre er å ha forskjellige kluter til forskjellig bruk. De mest drevne har fargekodet klutene sine til områdene som skal vaskes. For eksempel kan hvite kluter være til overflater på kjøkkenet, mens grønne kluter kan brukes på gulvet, tipser Yeats.

Enkelte av oss tørker også støv med helt feil metode.

- Bruker du en støvkost risikerer du bare å flytte støvet videre. Å bruke en mikrofiberklut er en mye bedre løsning som sørger for at støvet blir samlet og «låst».

Den mest klassiske vasketabben er at vi begynner i feil rekkefølge:

- Det er viktig å ha et bevisst forhold til hvor du starter og avsluttet rengjøringen. For å unngå dobbeltarbeid er det viktig å rengjøre fra topp til bunn. For eksempel ikke vask gulvet før du har gjort deg ferdig med alle møblene, råder Yeats.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.