Vedlikehold av markiser

Skal markisene dine vare lenge og holde seg pene, må du stelle godt med dem. Her er noen tips til vedlikehold av de forskjellige typene dukene og materialene som markiser er laget av.

Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Kjell Martin hos Markisekonsulenten er det viktigste du gjør for å vedlikeholde markisene dine å bruke dem skånsomt. - Følg leverandørs oppfordring i hvert enkelt tilfelle, ut fra de kvaliteter duk og ramme har, sier han.

- Hvis du ikke vedlikeholder markisen de første åtte årene for eksempel, får du jordslag eller grønske på den, sier Glenn Stabe fra Kjells Markiser. - Det faller pollen, veistøv og sur nedbør på markisen. Pollen blir liggende i duken, og etter noen år begynner det å spire og gro litt, det blir til jordslag. For å forhindre dette bør du skylle over markisen med hageslange, helt fra markisen er ny. Ikke bruk grønnsåpe for da fjerner du impregneringen. Skyll den så ofte du gidder, ler Stabe. - Den bør tørke igjen før man ruller den inn ellers får man grønske på den.

Hva om man har vasket duken med grønnsåpe og dermed tatt bort impregneringen, er det mulig å etter-impregnere da?

- Etter-impregnering er en vanskelig prosess. Da er det lurere å skifte duken. Det koster en tredjedel av hva det koster å kjøpe helt nye markiser, sier Stabe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer