Veggedyrtall overrasker

- Hadde forventet kraftigere nedgang med norgesferie.

VEGGEDYR: De lever av å drikke blodet vårt noen minutter hver natt. Det er ikke farlig å bli bitt, men bittene kan gi kløe og hevelser. Og de er veldig vanskelige og kostbare å bli kvitt, når du først får dem med deg hjem. Foto: Anticimex / Shutterstock / NTB / FHI Vis mer
Publisert

Veggedyr er blodsugende insekter som kan bli med deg fra reiser og besøk. På grunn av resistens mot insektmidlene og økt reiseaktivitet har forekomsten av veggedyr økt kraftig over store deler av verden de siste 15 åra.

Og selv om Sverige, England, USA og Øst-Europa tidligere har pekt seg ut som land med mest veggedyr, har skadedyret også etablert seg i Norge.

Ferske tall fra Norsk Hussopp Forsikring viser at det var en liten reduksjon i innmeldte veggedyrsaker i 2020.

Men ifølge forsikringsselskapet er ikke nedgangen på langt nær så stor som forventet, til tross for kraftig nedgang i utenlandsreiser som følge av koronapandemien.

- Hadde forventet kraftigere nedgang

Ifølge Norsk Hussopp Forsikring er nedgangen overraskende lav med tanke på den kraftige nedgangen i utenlandsreiser.

– 2020 var året da alle ble hjemme. Vi dro på ferie, men stort sett innenlands. Derfor hadde vi også forventet en kraftigere nedgang i antall veggedyrsaker. Dette viser tydelig at det er viktig å ikke ta for lett på problemet selv om ferien tilbringes i Norge, sier Svein Stormoen, skadesjef i Norsk Hussopp Forsikring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer