Brannsikkerhet

- Veldig farlig

Dette kan gå skikkelig galt.

SMELTET: Etter at en gjenstand smeltet på komfyren førte det til røykutvikling.Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen
SMELTET: Etter at en gjenstand smeltet på komfyren førte det til røykutvikling.Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen Vis mer
Publisert

Hittil i år har brannvesenet i Vestfold rykket ut to ganger til hendelser gjenstander på komfyren har smeltet og ført til røykutvikling. Begge gangene har plata blitt skrudd på ved et uhell. Det skriver de i et nytt Facebook-innlegg.

- Det er ikke uvanlig at noen setter for eksempel en vannkoker på komfyrtoppen og glemmer denne, sier brannmester Arne Steinbo til DinSide.

Det er fort gjort å komme borte i bryteren ved et uhell. Dette kan føre til alvorlige konsekvenser.

- Det verste som kan skje er en leilighetsbrann, sier Steinbo.

UNNGÅ DETTE: Ikke sett noe annet enn kjeler og panner på komfyrtoppen. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen
UNNGÅ DETTE: Ikke sett noe annet enn kjeler og panner på komfyrtoppen. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen Vis mer

- Veldig farlig

Det er ikke bare leilighetsbrann som er farlig. Steinbo forklarer også at de gassene som blir framstilt når slike hendelser forekommer er de veldig giftige.

- Det er veldig farlig. Det er røyken som dreper, forklarer brannmesteren.

Brannvesenet har et klart råd til folket:

«Bli ved komfyren når du lager mat, og for ekstra sikkerhet installer komfyrvakt er vår anbefaling», skriver de på Facebook.

BRANNSIKKERHET: Disse tipsene kan komme godt med, særlig om det er lenge siden du tok en sjekkrunde på brannslukningsapparatet ditt. Video: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Aldri gjør det

«Det er fristene å bruke den ledige plassen på komfyren til oppbevaring, men bestem deg for at den aldri skal brukes til det», fortsetter de i Facebook-innlegget.

Dette er fordi det er lett å komme borti. Kanskje har du små barn eller kjæledyr i hus som kan nå bryteren, eller så skal det ikke mer til å skubbe nær bryteren med hofta, forklarer de videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer