Telys eksploderte:

- Veldig vondt

Maria (30) ble brannskadet og endte opp på legevakten framfor å dra på julebord da hun fikk varm stearin i ansiktet.

«HELL I UHELL»: Maria Welde Vikan har vondt i ansiktet, men er veldig takknemlig for at hun ikke ble skadet direkte på øyet. Foto: Privat.
«HELL I UHELL»: Maria Welde Vikan har vondt i ansiktet, men er veldig takknemlig for at hun ikke ble skadet direkte på øyet. Foto: Privat. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det ble en fæl start på helga, sier Maria Welde Vikan (30).

Da Dagbladet snakker med Maria har hun akkurat kommet seg tilbake på jobb etter å ha fått brannskader i store deler av ansiktet og dermed vært sykemeldt fra legejobben i ei uke.

Varm stearin i ansiktet

Nylig sto Maria klar i feststasen og var straks på vei ut døra for å dra på julebord i Nordre Follo. Plutselig hørte hun et stort smell fra stua og så at et telys i en beholder hadde eksplodert.

Flammen fra lyset begynte å spre seg utover vinduskarmen. Uten å tenke, forsøkte Maria å blåse ut flammene før de rakk å antenne hele huset.

- I ren desperasjon prøvde jeg å blåse ut lyset og sprutet stearin rett i fjeset mitt, forteller Maria.

Trønder-Avisa omtalte saken først.

Andregradsforbrenning

Det første hun tenkte var «søren jeg kommer meg ikke på julebord». På grunn av adrenalinet tok det litt tid før 30-åringen innså at hun hadde fått andregradsforbrenning rundt munnen og rundt høyre øye.

- Først hadde jeg litt adrenalin, så begynte det å svi så innmari. Det gjorde veldig vondt og jeg ble litt redd, forteller Maria.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer