Telys eksploderte:

- Veldig vondt

Maria (30) ble brannskadet og endte opp på legevakten framfor å dra på julebord da hun fikk varm stearin i ansiktet.

«HELL I UHELL»: Maria Welde Vikan har vondt i ansiktet, men er veldig takknemlig for at hun ikke ble skadet direkte på øyet. Foto: Privat.
«HELL I UHELL»: Maria Welde Vikan har vondt i ansiktet, men er veldig takknemlig for at hun ikke ble skadet direkte på øyet. Foto: Privat. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det ble en fæl start på helga, sier Maria Welde Vikan (30).

Da Dagbladet snakker med Maria har hun akkurat kommet seg tilbake på jobb etter å ha fått brannskader i store deler av ansiktet og dermed vært sykemeldt fra legejobben i ei uke.

Varm stearin i ansiktet

Nylig sto Maria klar i feststasen og var straks på vei ut døra for å dra på julebord i Nordre Follo. Plutselig hørte hun et stort smell fra stua og så at et telys i en beholder hadde eksplodert.

Flammen fra lyset begynte å spre seg utover vinduskarmen. Uten å tenke, forsøkte Maria å blåse ut flammene før de rakk å antenne hele huset.

- I ren desperasjon prøvde jeg å blåse ut lyset og sprutet stearin rett i fjeset mitt, forteller Maria.

Trønder-Avisa omtalte saken først.

Andregradsforbrenning

Det første hun tenkte var «søren jeg kommer meg ikke på julebord». På grunn av adrenalinet tok det litt tid før 30-åringen innså at hun hadde fått andregradsforbrenning rundt munnen og rundt høyre øye.

- Først hadde jeg litt adrenalin, så begynte det å svi så innmari. Det gjorde veldig vondt og jeg ble litt redd, forteller Maria.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.