Lås opp døra med mobilen

Velg riktig smartlås

Sjekk forskjellene på de vanligste typene.

KODE MED «NOGO ATTÅT»: Nøkkelfrie låser er i dag mye mer enn bare fingre og tastatur. App-styring, kontoer med ulike nivåer og tidsprogrammering blir stadig vanligere. Foto: Tore Neset
KODE MED «NOGO ATTÅT»: Nøkkelfrie låser er i dag mye mer enn bare fingre og tastatur. App-styring, kontoer med ulike nivåer og tidsprogrammering blir stadig vanligere. Foto: Tore Neset Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fortsatt låser de fleste nordmenn døra til huset eller leiligheten sin med en tradisjonell nøkkel. Men de siste årene har låser som styres med en app på mobilen blitt vanlige.

Fordelene er mange. Du kan slippe inn gjester når du selv ikke er hjemme. Du har full oversikt over når ungene kommer hjem. Og ikke minst slipper du å tukle med nøkler til hele familien. Nøkler som fort kan bli borte.

Lenge var Yale Doorman nærmest enerådende med slike låser på det norske markedet, i hvert fall for private boligeiere. Men konkurransen har kommet for fullt med den rivende utviklingen innen smarthjem, og i dag er det flere som kjemper om døra di.

«Gift» med vaktselskapet?

Men hva er forskjellen på de ulike låsene? Og hva bør du se etter før du investerer mellom 2.000 og 5.000 kroner i et elektronisk låsesystem for hjemmet ditt?

For mange er valget åpenbart: De velger låsen som vaktselskapet de abonnerer på anbefaler. For kundene i de to største selskapene, Verisure og Sector Alarm, betyr det i dag Yale Doorman.

Denne låsen kan enkelt legges til i begge selskapenes alarmsystemer. Dermed kan du styre både alarm og lås fra én og samme app.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer