Velkommen til ladehimmelen

Eller i alle fall et produkt som ser ganske praktisk ut.

Dette smarte grenuttaket gir deg variasjonsmuligheter og rom for mange store stikkontakter og ladeløsninger på ett sted. Denne kommer fra Quirky, og kalles Pivot Power. Foto: Produsenten
Dette smarte grenuttaket gir deg variasjonsmuligheter og rom for mange store stikkontakter og ladeløsninger på ett sted. Denne kommer fra Quirky, og kalles Pivot Power. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle som har kamerabatterier, mobiltelefoner, MP3-spillere, bærbare PC-er, iPader og annet utstyr som gjerne trenger påfyll av strøm innimellom, merker fort at et ordinært grenuttak har sine begrensninger. Ladeutstyret får rett og slett ikke plass på lang og ordnet rekke. Resultatet blir ofte ladekøer eller utstyr som er spredt ut over hele boligen.

Smart: Lag en egen ladestasjon

Slangen som spiser alt

Et slange-grenuttak som kan vris og vendes presenteres nå som en smart løsning for deg som gjerne vil samle alt av ladeutstyr og kladdete stikkontakter på ett sted.

Pivot power strip fra Quirky er et nylansert produkt, som foreløpig bare er på vei ut i markedet. (Faktisk klager kunder på nettstedet over at de per nå ikke har mottatt bestilte produkter.)

Det finnes per nå ikke med norsktilpassede løsninger, men på nettsidene lover produsenten å komme med europeisk-tilpasset variant etter hvert.

Se bilder av denne, og andre alternativer som gjør lade-livet ditt litt lettere:

Her er flere smarte produkter - av den litt mer utopiske varianten muligens
Skjøteledning for deg med lite plass
Joda, den har fem stikkontakter!
En hel vegg av stikkontakter
Lad uten ledning

Vil du heller satse på faste installasjoner, kan du se oversikten over hva du kan gjøre selv her.

Men er det trygt?

- Vi har ikke registrert noen branner som skyldes feil bruk av skjøteledninger. Det sa Cecilie Magnussen, seniorrådgiver i enhet for elektriske produkter i Direktoratet for Brann og eksplosjonsvern, DSB, til DinSide i vår. Men det betyr ikke at du ikke skal utvise varsomhet.

- Unngå bruk av skjøteledninger til elektriske varmekilder som panelovner og vifteovner med høy wattstyrke, sier adm. dir. Dagfinn Kalheim på brannvernforeningens nettsider.

Og det er ikke bare brannvernforeningen som advarer.

- Skjøteledninger med mange koblinger er ofte problematisk. Det sa Tor Nordhagen, autorisert el-installatør, til DinSide i mars i år.

Her er smarte tips til deg som bruker skjøteledninger

Men du, ikke lad om natten da! Informasjonssjef i Norsk Brannvernforening, Sturle Hagen, har til DinSide advart mot å gå til sengs med en mobiltelefon når den er til lading.

- I likhet med andre elektriske produkter som er koblet til en strømkilde kan mobiltelefonen være en potensiell brannkilde, hvis den blir varm nok. Særlig dersom den også skulle bli tildekket av for eksempel et laken eller en dyne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer