Velux dagslyslampe fikk designpris

Sprer dagslys uten å bruke elektrisk lys.

Her ser du dagslyslapen Lovegrove, som er utviklet til Velux lystunnel (øverst). Foto: Produsenten
Her ser du dagslyslapen Lovegrove, som er utviklet til Velux lystunnel (øverst). Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

7. oktober mottok Velux lystunnel med tilbehør den danske designprisen 2010/11 for beste produktdesign og industrielt design.

Men det er ikke første gang dagslyslampen stikker av med en pris. I sommer vant produktet nemlig Red Dot Design Awards "best of the best"-pris, og i 2009 vant den medalje i designkonkurransen på byggevaremessen Batimat i Paris, ifølge en pressemelding.

Lampen er designert av Ross Lovegrove (52), en britisk industridesigner, som er ifølge Wikipedia mest kjent for Sonys Walkman-design, og mannen bak disse sprelske høyttalerne fra KEF.

Fokus på designløsninger

Totalt var det 115 produkter som konkurrerte om prisene, hvor alle ble vurdert av en uavhengig jury i dansk næringsliv.

Juryen har funnet ni vinnere i ulike klasser, og har lagt vekt på designløsninger eller produkter med høy innovativ og estetisk kvalitet, som kan gjøre designet enda mer attraktivt for næringslivet.

Danske kronprins Frederik delte ut designprisene.

Lyset kommer ikke fra en lampe: Sjekk Philips nye Lumiware-serie

Sprer dagslys på en unik måte

Ikke overraskende var Velux storfornøyd med å ha vunnet prisen for beste produktdesign og industrielt design.

– Vi er stolte over at vårt produkt tas så godt i mot blant designere, arkitekter, næringsliv og kunder. Prisen er en meget verdifull anerkjennelse av en designløsning, som er skapt med fokus på tidløse verdier, bæredyktighet og elegant design, sier Torgeir Øverås, direktør i Velux Norge.

Designløsningen fra Velux er utviklet for å spre daglys i rom hvor det ikke er noe naturlig lysinnfall eller mulighet å legge takvinduer. Lystunnelen bruker ikke elektrisk lys, men klarer likevel å spre dagslys i mørke rom ved hjelp av lystunnelen.

Ifølge Øverås er lystunnelen et naturlig og bærekraftig alternativ til elektrisk lys, som sprer dagslyset på en unik måte, samtidig som brukeren kan justere lysets retning i rommet.

Lyset som gir deg energi: Se video

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer