Klippe plenen før vinteren

Vent med å sette den bort

Gressplenen din trenger litt omtanke noen uker til.

KLIPPE GRESSET: Nå er tid for siste innspurt før vinteren kommer. Foto: Saklakova / Shutterstock / NTB
KLIPPE GRESSET: Nå er tid for siste innspurt før vinteren kommer. Foto: Saklakova / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Etter å ha trimmet og stelt gressplenen jevnt og trutt på vårparten og i sommer, er det mange som tar vekk gressklipperen når høsten kommer og temperaturen begynner å synke.

Det er ikke nødvendig, og ekspertene anbefaler at du klipper plenen også utover høsten. Likevel er det én ting du bør huske på: ikke klipp plenen for kort.

5-6 centimeter

Om sommeren ønsker flere å ha en korttrimmet plen - husk dog at insektene setter pris på en litt mer ustelt plen - men det bør du unngå om høsten.

- Når det blir kaldere og fuktigere ute er det viktig at du øker klippehøyden slik at gresset beholder litt lengde og tykkelse, har Jon Atle Repstad, produktsjef såvarer i Felleskjøpet, tidligere uttalt til DinSide.

Norsk Ferdigplen har samme anbefaling:

- Hvis du ønsker å få bukt med mosen, er ideell gresslengde 3,5–5 centimeter. Klippehøyden bør økes litt utover høsten. I denne perioden kan du holde gresset rundt 5–6 centimeter, skriver selskapet på sine nettsider.

Årsaken til at du ikke bør klippe plenen for kort på høsten, er at du kan få problemer med gjenvekst på plenen til våren. Holder du klippelengden til minst 5-6 centimeter sørger du for at gresset håndterer vinteren bedre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.