Venter dårligere tider igjen

På tross av nye positive tall, er nok ikke bolignedturen over riktig ennå.

Foto: Kim Jansson
Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag klokken 11.00 legger eiendomsmeglerbransjen frem boligprisstatistikken for februar, og det er mye som tyder på at bransjen kan presentere mer positive tall enn på lenge.

- Vi har en positiv stemning i boligmarkedet, med en bra balanse mellom tilbud og etterspørsel, sa leder Christian Dreyer i Norges Eiendomsmeglerforbund, for noen dager siden.

Hvor mye er boligen din verdt?

Kortvarig trend

Men ferske prognoser fra Makrosikt, viser at den positive trenden kan være kortvarig, og at markedet ikke har nådd bunnen riktig ennå.

- Vi regner med at økt ledighet og usikkerhet om fremtidig inntekt blant forbrukerne, igjen vil dempe prisveksten og redusere boligprisene igjen frem til høsten. Det meste av rentefallet er allerede kommet, mens brorparten av den økte arbeidsledigheten ligger foran oss, heter det i Makrosikts rapport.

Ferske tall fra Arbeids- og velferdsforvaltningen (Nav) viser at arbeidsledigheten har økt med 61 prosent fra februar i fjor til samme måned i år. Rundt 2,7 prosent av arbeidsstyrken står nå uten jobb, og det er ventet at tallet vil gå voldsomt opp de neste månedene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer