Boligprisene fortsetter å falle

Venter fortsatt boligprisfall utover våren

Desember var en historisk svak måned i boligprismarkedet, viser tall fra Eiendom Norge. For første gang på flere år sank prisene også for året som helhet.

HISTORISK SVAKT: Boligprisene sank for hele året som helhet, for første gang på flere år.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
HISTORISK SVAKT: Boligprisene sank for hele året som helhet, for første gang på flere år. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Boligprisene falt med 0,5 prosent i desember korrigert for sesongvariasjon. Samlet sett sank prisene med 2,1 prosent for 2017.

– Desember måned var svak over hele landet, i hvert fall i de store byene. Husk at desember er en måned med få transaksjoner, så utslagene svinger. Likevel er det svakeste desembermåned vi har sett siden vi startet målingene i 2003, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

Svakeste år siden finanskrisen

Det er første gang siden 2013 at det har vært en nedgang i boligprisene for året sett under et. Oslo hadde svakest utvikling, med nedgang på 6,2 prosent.

Prisfallet startet i april, anført av utviklingen i Oslo. Tallene viser at vi må tilbake til finanskrisen i 2008 for å finne en sterkere nedgang i boligprisene enn vi så i fjor.

Etter forrige svake år, i 2013, så man en korreksjon i markedet året etterpå, men Eiendom Norge venter ikke at det vil skje nå.

– Vi venter ytterligere fall i tolvmånedersveksten i noen måneder til før det starter en utflating og at prisene etter hvert vil stige moderat i løpet av våren, sier Dreyer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer