Boligpriser

Ventet boligprisvekst – markedet godt balansert

Boligprisene steg som ventet i januar, men resten av året tror bransjen på en mer moderat pristrend. Boligmarkedet betegnes som sjeldent godt balansert.

TROR PÅ MODERAT PRISTREND RESTEN AV ÅRET: Boligprisene steg som ventet i januar, men resten av året tror bransjen på en mer moderat pristrend. Foto: NTB scanpix
TROR PÅ MODERAT PRISTREND RESTEN AV ÅRET: Boligprisene steg som ventet i januar, men resten av året tror bransjen på en mer moderat pristrend. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De ferske tallene fra Eiendom Norge viser en boligprisvekst på 2,7 prosent i januar. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,5 prosent. Det betyr at boligprisene nå ligger 3,6 prosent høyere enn for ett år siden.

– I januar steg boligprisene i Norge som normalt for måneden, men veksten i prisene er mer moderat enn hva vi har sett i mange januarmåneder de siste ti årene, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

Det ble solgt 7.254 boliger i Norge i januar – 7,3 prosent flere enn i tilsvarende måned i fjor. Den høye aktiviteten i boligmarkedet i 2018 fortsatte dermed inn i det nye året.

– Det har aldri tidligere blitt solgt så mange boliger i en januar måned som i år, og det er en markant oppgang i antall salg i så godt som alle regionene vi måler i statistikken, sier Dreyer.

Sunn konkurranse

I eiendomsmeglerbransjen betegnes boligmarkedet nå som sjeldent godt balansert. Resultatet er mange salg og «akseptable gjennomsnittspriser».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer