Verdens beste presskannekaffe?

Hemmeligheten ligger i filteret.

Den ser høyst ordinær ut på utsiden. Den store forskjellen ligger inni presskannen.  Foto: Produsenten
Den ser høyst ordinær ut på utsiden. Den store forskjellen ligger inni presskannen. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er klart det er morsomt med kaffegrut om du er av dem som er avhengig av det for å spå hvordan dagen kommer til å utarte seg. For alle oss andre er de små kaffekornene som på mystisk vis alltid klarer å snike seg ned i koppen noe herk.

Presskannen fra amerikanske Espro lover å eliminere dette. Og i tillegg skal kaffen smake bedre.

Hvordan? Hemmeligheten ligger i filteret. Eller rettere sagt filtrene. Den har to.

Sverger du til traktekaffe? Ikke glem å vaske filteret før du lager kaffen!

Slik virker den

Espropressen ser ut som en vanlig presskanne fra utsiden, men den er utstyrt med intet mindre enn to filter. Det ser nesten ut som en kombinasjon av en kaffe og te-kanne. Det er altså et filter som ser ut som på en vanlig presskanne, og ett som ser ut som et tefilter. Filtrene er i metall, og skal være ekstra fint, for maksimalt med smak og minimalt med kaffegrut.

I bruk skiller den seg imidlertid ikke noe særlig fra ordinære presskanner. Ha malt kaffe etter ønsket valg i kannen og hell på vann. Når kaffen har stått så lenge som du ønsker, presser du filteret ned, og voilà. Kaffen er klar.

Supergod kaffe på 1-2-3, lover Espro. 1: Hell i kaffen. 2: Press ned, og kaffen filtreres gjennom to filtre (a) og (b). 3: Kaffen er klar.  Foto: Produsenten
Supergod kaffe på 1-2-3, lover Espro. 1: Hell i kaffen. 2: Press ned, og kaffen filtreres gjennom to filtre (a) og (b). 3: Kaffen er klar. Foto: Produsenten Vis mer


Tested.com har prøvd ut vidunderet:


Se også: Slik lager du verdens (nest) beste kaffe med Aeropress

Kjappe fakta

Presskannen fås i to varianter, for én eller fire kopper. Selve kannen er laget av tolags rustfritt stål med vakuum mellom, slik at kaffen skal holde seg varm.

Espro føres av Espresso spesialisten men de har foreløpig ikke presskannen på lager. Men du får kjøpt enpersonskanne fra bellabarista.co.uk for 59.95 pund (cirka 550 kroner) eksklusive frakt. Bellabarista sender også til Norge, men merk at du her kommer over 200-kronersgrensen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer