Verdens første 3D-kanal

3D på kino har de fleste vært borti, og at det snart kommer 3D via Blu-ray har du sikkert fått med deg. Men visste du at også TV-sendingene i 3D er på vei?

Også Sony viste fram sin 3D-skjerm på IFA-messen. Fotball i 3D er rett og slett imponerende, men bare så lenge du har på deg 3D-brillene. Foto: ØP
Også Sony viste fram sin 3D-skjerm på IFA-messen. Fotball i 3D er rett og slett imponerende, men bare så lenge du har på deg 3D-brillene. Foto: ØP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De sikre tegnene på at 3D-revolusjonen var på vei kom på CES-messen i januar 09, og de som fortsatt tvilte fikk den endelige bekreftelsen på høstens IFA-messe i Berlin. Det er naturlig nok på kino de fleste av oss vil oppleve 3D først, landets digitale kinoer har allerede vist flere filmer i 3D – og i desember kommer James Camerons etterlengtede Avatar i samme format. Og etter å ha sett skrytedemoen i 3D er det bare å si en ting: Gled deg.

Hvordan får du det hjemme?

Forutsetningen for å se på 3D i sin egen stue er at du har et TV-apparat som klarer å vise innholdet, og ikke minst en avspiller som klarer å sende formatet.

Og her er det bare å stålsette seg, for i løpet av våren 2010 vil nesten alle de store produsentene lansere TV-er og Blu-ray spillere med 3D-mulighet. Det du bør merke deg er at bransjen ser ut til å enes om en 3D-standard for Blu-ray (dvs. spillere med HDMI 1.4 som klarer å sende 2X1080p-signaler), mens det på TV-fronten fortsatt er litt opp til hver enkelt produsent hva de velger. (Merk deg at de nye 3DTV-ene som kommer selvsagt vil vise vanlige TV-sendinger/DVD/Blu-ray som før. 3D-effekten kommer altså i tillegg, så det du trenger er 3D-innhold og 3D-briller.)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer