Verdens høyeste bygning er ferdigstilt

Svimlende kvadratmeterpriser.

På designmessen i Milano 2006, viste Armani frem en fire meter høy "miniatyr" av det nye bygget for bransjen.  Foto: Elisabeth Dalseg
På designmessen i Milano 2006, viste Armani frem en fire meter høy "miniatyr" av det nye bygget for bransjen. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Synes du det bygges plagsomt mye der du bor, bør du holde deg langt unna Dubai, som av mange betegnes som verdens største byggeplass.

Den rike arabiske staten er kjent for noen av verdens høyeste og mest spektakulære byggverk, og nå er juvelen i kronen på plass: Burj Dubai. Ifølge byggherren sto det ferdig over jul, melder det danske nettstedet Børsen.dk.

Bygget skal være svimlende 818 meter høyt, dersom en regner med spirene, noe som er en ny arkitektonisk verdensrekord. Og i toppen av spiret er det satt på et enormt blinklys som skal forhindre kollisjon med et av de mange flyene som hver dag lander i Dubai.

Se bildene av Burj Dubai

Høyest i verden

Det brukes ganske mye tid og krefter på å tegne og bygge verdens høyeste bygg. Den forrige verdensrekorden ble holdt av tv-masten KVLY/KTHI i Blanchard, Nord-Dakota, med sine 628,8 meter over bakken. Andre kjente høye byggverk ligger flere hundre meter bak; Petronas Towers i Malaysia er 452 meter, Sears Tower i Chicago 442 meter, Jin Mao-bygningen i Shanghai er 421 meter og Empire State Building i New York er 381 meter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer