Verdens minste hus

Det er utrolig hva man kan få plass til, godt innenfor reglene om hva du fritt kan sette opp uten å søke om det.

Publisert
Sist oppdatert

Jay Shafers hus er mindre enn andres klesskap. I 1997 flyttet han inn i et selvbygget hus på bare 89 kvadratfot; 8,27 kvadratmeter for å være helt nøyaktig. Og siden har han ikke sett tilbake.

Det som startet som et idealistisk prosjekt, har nå blitt både en livsstil og en levevei.

- Avgjørelsen om å bo på bare 89 kvadratfot, hadde utspring i at jeg var bekymret for hvordan et større hus ville påvirke miljøet, og fordi jeg ikke ønsker å vedlikeholde masse ubrukt - eller ubrukelig - plass, sier Shafer på nettsiden sin.

Shafer selger nå knøttsmå hus. De aller minste husene kan man kjøpe ferdig, mens andre varianter kan du kjøpe plantegningene til, og bygge selv.

- Husene mine har møtt alle mine hjemlige behov, uten å kreve noe særlig tilbake. Den enkle, sakte livsstilen mine hjem tilbyr, er en luksus jeg bare fortsetter å være takknemlig for.

Men hvordan er det mulig å bo på under ni kvadratmeter? I videoen under kan du få en guidet tur av Jay Shafer selv og se de smarte løsningene:

Bli med på visning:

Se bilder av flere av Shafers småhus her

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer