Verdens smaleste hus?

Nå er det ferdig, og på det bredeste måler huset kun 133 centimeter!

Her viser beboeren bredden i boligen, og det er ikke stort! Foto: Bartek Warzecha
Her viser beboeren bredden i boligen, og det er ikke stort! Foto: Bartek Warzecha Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dom Kereta eller Keret-huset, har vært et langt prosjekt for folkene bak. Det ble først presentert som et nær umulig kunstnerisk prosjekt i 2009.

Forrige uke stod boligen imidlertid klar, og Etgar Keret, en israelsk forfatter, kunne faktisk flytte inn.

Og her er verdens spisseste hus

Fyller mellomrommet

Her ligger huset, eller skulle vi heller kalt det hybelen, klemt inne mellom to andre i en sprekk som før bare rommet skrot. Foto: Bartek Warzecha
Her ligger huset, eller skulle vi heller kalt det hybelen, klemt inne mellom to andre i en sprekk som før bare rommet skrot. Foto: Bartek Warzecha Vis mer


Huset - om man kan kalle noe som på det bredeste er 133 centimeter, ligger i en sprekk mellom to bygninger i Warszawa og går over flere etasjer. Det har ikke plass til verken trapp eller vinduer, men to glugger slipper lys inn, og mellom etasjene bruker man stige.

Fortsatt smått, men av og til er 45 kvadrat nok

Huset er hevet over bakkenivå, og står på en slags stylter. Man går inn i selve huset fra undersiden via en trapp. Over trappen kan en luke stenges, og gi mer gulplass. Innvendig inneholder det en sovehems med arbeidsplass, et tekjøkken og et våtrom. I tillegg kan arealet over luken benyttes.

Ikke for den med klaustrofobi

Men så er det rommene da - om de kan kalles det.

Det er kun badet som er adskilt fra den øvrige boligen med en skyvedør. Her er det både toalett og dusj, men man må dusje mer eller mindre over toalettskålen.

Og på tekjøkkenet er det kokeplater, vask og kjøleskap - men i kjøleskapet er det ikke plass til mer enn cirka to drikkeflasker.

Her er bilder fra huset, og en modell som viser hvordan det er utformet:

Og arealet? Vi snakker totalt cirka 4,27 kvadratmeter stort!

Keret vil bo i boligen nå og da det første halvåret. Deretter er planen at minihuset skal leies ut. Mer om boligen kan du se her.

Sjekk også dette huset: Men ikke om du har høydeskrekk...

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer