Verdens største LCD-TV

FLAT-TV: Plasma-TVer får du helt opp i utrolige 80-tommer. Nå har også LCD-TVene begynt å yppe seg. Samsung klinker likegodt til med en 57-tommer. Lever du under mottoet om at størst er best, er dette noe for deg.

Publisert
Sist oppdatert

Er du opptatt av å ha den største TV-skjermen har det foreløpig kun vært plasma som duger. Og utviklingen er enorm: Verdens største plasma-TV er nå på hele 80-tommer. Det er uten tvil en gigantisk skjerm.

Akkurat nå har vi i DinSide en 50-tommers plasmaskjerm fra Pioneer på testbenken. Vi synes den er mer enn stor nok, men utviklingen lar seg ikke stoppe. Mye vil ha mer, og grensene for hva som er mulig å lage brytes kontinuerlig. Nå kommer også LCD-modellene i stor størrelse.

LCD-skjerm på 57-tommer

I følge ryktene skal Sharp sette en 45-tommers LCD-skjerm (Sharp 45 G1) i produksjon denne sommeren. Og like under – målt i størrelse – finner vi to 42-tommere fra Sony (KDL-42XBR950) og LG/Philips (LC420W02).

Samarbeidet mellom LG og Philips har også resultert i en prototype på hele 52-tommer.

Størst blant de store ser likevel ut til å være Samsung. Vi har i hvert fall ikke funnet en større utgave enn deres enorme 57-tommer, som ble vist for første gang på CES-messen 2004. Denne 57-tommeren er i følge Samsung den største mulige størrelsen det er mulig å få med dagens LCD-teknologi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer