Verdens største LCD-TV

FLAT-TV: Plasma-TVer får du helt opp i utrolige 80-tommer. Nå har også LCD-TVene begynt å yppe seg. Samsung klinker likegodt til med en 57-tommer. Lever du under mottoet om at størst er best, er dette noe for deg.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Er du opptatt av å ha den største TV-skjermen har det foreløpig kun vært plasma som duger. Og utviklingen er enorm: Verdens største plasma-TV er nå på hele 80-tommer. Det er uten tvil en gigantisk skjerm.

Akkurat nå har vi i DinSide en 50-tommers plasmaskjerm fra Pioneer på testbenken. Vi synes den er mer enn stor nok, men utviklingen lar seg ikke stoppe. Mye vil ha mer, og grensene for hva som er mulig å lage brytes kontinuerlig. Nå kommer også LCD-modellene i stor størrelse.

LCD-skjerm på 57-tommer

[Ugjyldig objekt (NAV95133)]

I følge ryktene skal Sharp sette en 45-tommers LCD-skjerm (Sharp 45 G1) i produksjon denne sommeren. Og like under – målt i størrelse – finner vi to 42-tommere fra Sony (KDL-42XBR950) og LG/Philips (LC420W02).

Samarbeidet mellom LG og Philips har også resultert i en prototype på hele 52-tommer.

Størst blant de store ser likevel ut til å være Samsung. Vi har i hvert fall ikke funnet en større utgave enn deres enorme 57-tommer, som ble vist for første gang på CES-messen 2004. Denne 57-tommeren er i følge Samsung den største mulige størrelsen det er mulig å få med dagens LCD-teknologi.

Ting tar tid – og prisen…

Råkjøret på å lage skjermene størst mulig tar ikke bare lang tid, prisene på produktene blir også skyhøye. Og om prototypen vil bli lagt ut for salg er ennå ikke bestemt.

Tilhører du gruppen som allerede har lagt bilen din ut for salg for å finansiere kjøp av en drømme-TV? Trøst deg med at en 46-tommer fra samme produsent skal komme rundt sommerferien, og plasma-modellene opp til 50-tommer er allerede å få kjøpt. Husk at DinSide nå tester flat-TVer kontinuerlig.

Trykk her for å se bilder av de største LCD-TVene og Pioneers plasma på 50-tommer


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer