Verdens verste boligmarked

Synes du boligen din har falt mye i verdi? Her er det mye verre.

I USA har boligprisene falt med over 20 prosent (justert for inflasjon) det siste året.  Foto: iStockphoto.com
I USA har boligprisene falt med over 20 prosent (justert for inflasjon) det siste året. Foto: iStockphoto.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

2008 har vært et kriseår for boligmarkedene, melder Global Property Guide. Norge er ganske høyt oppe på den lite gjeve listen, med 6,81 prosent fall i boligprisene fra tredje kvartal 2007 til tredje kvartal 2008 (justert for inflasjon).

Les også: Alle piler peker nedover

Derfra er det imidlertid et riddersprang til boligprisfallet i USA, Storbritannia og Irland, der prisene har falt med henholdsvis 20,75, 14,44 og 13,74 prosent det siste året.

Justert for inflasjon falt boligprisene i 21 av de 29 landene som er på listen. - Det er ikke grunn for optimisme i noen av landene, skriver Global Property Guide. - De siste kvartalstallene er dårlig nytt, selv i mange av de landene som hittil har hatt en positiv prisutvikling.

Som eksempel på tidligere stabile boligmarkeder som nå ventes å få en videre knekk nevnes Frankrike, Italia, Tyskland, Sør-Korea og Russland.

Hvor mye er boligen din verdt? Sjekk med vår boligtakstkalkulator

USA er kjernen i krisen

Ikke uventet er det krasjet i USA som har blitt syndebukk, ettersom krakket har forplantet seg til store deler av verden. Justert for inflasjon har boligprisene falt 20,75 prosent i snitt det siste året, ifølge Case-Shiller boligprisindeks, men prisene i en rekke stater, som Arizona, Nevada, California og Florida har falt betydelig mer. På denne tiden i fjor hadde boligprisene falt 6,62 prosent i tilsvarende periode.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer