Verdens verste boligmarkeder

Synes du boligåret fikk en ublid avslutning i fjor? Vær glad du ikke eier bolig ett av disse stedene.

Et rivingsklart hus i Latvias hovedstad Riga. Foto: Viktors Kozers/sxc
Et rivingsklart hus i Latvias hovedstad Riga. Foto: Viktors Kozers/sxc Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært et sorgens år på boligmarkedet, viser ny statistikk fra Global Property Guide. Og boligkrisen er ikke over. Sett i et globalt perspektiv aksellerer nedturen.

Kollapsen i boligmarkedet kan, enkelt fortalt, ses på tre måter, men alle byr på dårlig nytt.

I 2008 økte prisfallet i forhold til 2007. Kun i to land var den nominelle pristrenden positiv (mindre prisfall, eller større prisøkning); Sveits og Tyskland. Her steg snitt prisene med henholdsvis 4 og 1,01 prosent fra 2007 til 2008. De resterende 28 landene i undersøkelsen hadde en dårligere prisutvikling i forhold til året før.

Har boligen din falt i verdi? Finn ut med vår

boligtakstkalkulator

Faller over alt

I 2008 falt boligprisene i de fleste landene i undersøkelsen. Justert for inflasjon var det kun åtte av 32 land som hadde en positiv prisutvikling. Dette er et dramatisk skifte fra året før, der kun seks land hadde negativ utvikling av boligprisene.

Ikke bare faller prisene, i flere land har de falt dramatisk. Justert for inflasjon havner Latvia på den lite gjeve jumboplassen. Boliger i Latvias hovedstad Riga falt med 37 prosent i fjor, mens i nabolandet Litauens hovedstad Vilnius falt prisene med 26,89 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer