Verdt hver krone

Slik sikrer du deg best og billigst når katastrofen inntreffer.

Foto: Jerome Bei - sxc.hu
Foto: Jerome Bei - sxc.hu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Desember har vært en trist måned, med flest brannofre siden 1975. Statistisk sett var det kanskje ingen overraskelse at desember kom med ekstra mange husbranner, men sikkert er det at hvert eneste brannoffer et brannoffer for mye.

Mye lys og alt for mye varme - her er forhåndsreglene du bør ta

I tråd med den skumle utviklingen hørte vi derfor tidligere denne måneden at jernvarehandelen Jernia var utsolgt for røykvarslere. Røykvarslere er ofte det vi først og fremst forbinder med brannvern i vårt eget hjem. Allikevel finnes det mang en måte å sikre at du kommer deg best mulig fra det dersom katastrofen først inntreffer.

DinSide Bolig gir deg en oversikt over det vanligste brannvernutstyret som du kan ha i din bolig, ved siden av den obligatoriske røykvarsleren.

Se pristesten av produktene nederst i artikkelen.

Brannslukningsapparat

Det kanskje mest innlysende brannvernutstyret, er den tradisjonelle brannslukkeren. Det er også denne som sammen med røykvarsleren er det eneste som er påbudt å ha i hjemmet.

Det er pulverapparatet med ABC-pulver som er den brannslukkeren som er mest egnet til vanlige, private hjem. De er effektive til å slokke de fleste typer branner, slik som tre, papp, olje, bensin og elektriske apparater.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.