Verktøy - leie eller eie?

Godt verktøy er dyrt å kjøpe, lønner det seg å leie?

Publisert
Sist oppdatert

Noen har knapt nok verktøy i det hele tatt, mens andre får aldri nok. De fleste befinner seg et eller annet sted i mellom, og i forbindelse med litt større prosjekter kan det være flere muligheter. Dette gjelder spesielt hvis det er snakk om større prosjekter, som total rehabilitering, grundig oppussing eller påbygg. Men også mindre prosjekter kan by på valgmuligheter hvor det er lurt å tenke seg om.

Er det lurt å kjøpe en billig utgave av et verktøy framfor å leie en dyr utgave? Er den billige god nok til prosjektet ditt og kanskje mange år fram i tid? Eller er det helt usannsynlig at du noen gang kommer til å ha bruk for dette verktøyet?

Nå er det ledige håndverkere

Vi har tatt for oss to situasjoner og et knippe tilhørende verktøy:

Din første leilighet

Dere er fire venninner som skal dele leilighet. Den er ganske nedslitt og dere har fått nærmest frie hender til å pusse opp og gjøre den trivelig. Dere trenger drill/skrutrekker, hammer, sager, slipe/pussemaskin og tapetdamper.

Det er ikke absolutt alt av verktøy du kan leie, noe er faktisk for billig og etter hvert svært vanlig å eie. Om man absolutt ikke vil kjøpe selv har venninnegjengen neppe noe problem med å få låne denne type verktøy av familie eller venner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer