Verktøy vi har testet - julegave?

Harde pakker er populært, og verktøy kan være veldig populært. Vi har testet mye forskjellig, du finner sikkert noen gavetips!

FURTEBU ELLER KVALITETSTID?: Noen av oss får aldri nok verktøy. Og vi ønsker oss alltid mer til jul. Foto: BRYNJULF BLIX
FURTEBU ELLER KVALITETSTID?: Noen av oss får aldri nok verktøy. Og vi ønsker oss alltid mer til jul. Foto: BRYNJULF BLIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Verktøy er alltid populær julegave til de som er eller har ambisjoner om å bli selvhjulpne når noe skal fikses. Men det er mange slags verktøy, og ambisjonene varierer også.

Dinside har testet forskjellige verktøy i løpet av året, i mange prisklasser og for mange bruksområder. Her er noen av våre anbefalinger.

Liker bedre å mekke på kjøkkenet? Harde pakker fra 100 til 10.000 Dinside kan anbefale.

Slagtrekkere

Et av de verktøyene som fikk mest oppmerksomhet på Dinside i fjor var slagtrekkeren. Dette verktøyet må ikke forveksles med slagdrill, som er en boremaskin som slår murbor inn i veggen når du presser på.

En slagtrekker er bare laget for å skru, og den kan håndtere hele spekteret av skruoppgaver. Når det blir tungt å skru slår maskinen i skruretningen, på samme måte som muttertrekkeren på bilverkstedet.

Dermed slipper du å holde igjen maskinen. Med en drill må du bruke like mye kraft på å holde igjen maskinen som maskinen bruker på å skru inn skruen. Det kan bli hardt i lengden.

Vi har testet flere slagtrekkere. Vi testet fem rimelige utgaver i denne testen, senere testet vi ytterligere fem, du finner testen i denne artikkelen.

Slagtrekkeren er et storartet verktøy. Foto: Brynjulf Blix
Slagtrekkeren er et storartet verktøy. Foto: Brynjulf Blix Vis mer
FORSKJELLEN: Liten og kompakt eller stor og kraftig? De store er faktisk svært så kompakte. Foto: BRYNJULF BLIX
FORSKJELLEN: Liten og kompakt eller stor og kraftig? De store er faktisk svært så kompakte. Foto: BRYNJULF BLIX Vis mer
Vi har også testet en børsteløs slagtrekker med kombinert pipe- og bitsfeste.

Piper eller bits, uten overgang til 1/2" holder. Men krever bitsholder eller lange bits. Foto: BRYNJULF BLIX
Piper eller bits, uten overgang til 1/2" holder. Men krever bitsholder eller lange bits. Foto: BRYNJULF BLIX Vis mer


Bajonettsag

Skal du sage små trær i hagen, rive lettvegg eller sage andre ting effektivt hvor resultatet ikke behøver å være pent? Da er bajonettsagen det perfekte verktøy. Vi har testet en modell fra Stanley.

Kombinasjonen kraftig og lett håndterbar ga denne bajonettsagen terningkast fem.  Foto: BRYNJULF BLIX
Kombinasjonen kraftig og lett håndterbar ga denne bajonettsagen terningkast fem. Foto: BRYNJULF BLIX Vis mer


Skruautomat

Skal du innrede kjeller, bygge terrasse eller utebod og skru inn hundrevis av skruer? Da er skruautomaten det perfekte verktøy. Skruene sitter på bånd og du behøver bare å trykke inn knappen, plassere verktøyet der skruen skal sitte, dytte inn og resten går omtrent av seg selv.

Neste skrue trekkes automatisk fram, og det tar bare et par - tre sekunder for hver skrue. Et utrolig arbeidsbesparende verktøy!

Vi har skrevet om skruautomater i denne artikkelen, og har senere testet en lett skruautomat fra Bosch.

SPARER MYE TID: Med en børsteløs skruautomat blir skrujobben betydelig enklere. Foto: Brynjulf Blix
SPARER MYE TID: Med en børsteløs skruautomat blir skrujobben betydelig enklere. Foto: Brynjulf Blix Vis mer


Til den som skal male

Å male med rulle er mer effektivt enn med pensel, men kan det gjøres enda mer effektivt? Vi testet to forskjellige maleruller som skulle gjøre jobben enklere.

SMART VERKTØY? Både Bosch og Black&Decker har forsøkt å gjøre malerullen mer effektiv i bruk. Men er det vellykket? Foto: BRYNJULF BLIX
SMART VERKTØY? Både Bosch og Black&Decker har forsøkt å gjøre malerullen mer effektiv i bruk. Men er det vellykket? Foto: BRYNJULF BLIX Vis mer


Et annet alternativ er sprøytemaling. Men er det mulig å sprøytemale vegger og tak innendørs uten at det bare blir gris?

Vi testet og ble faktisk svært fornøyde både med maskinen og resultatet.

DELENE: Løsningen består av kompressor, slange, sprøytepistol og ekstra beholder. Flere dyser og rengjøringsbørste følger også med. Foto: BRYNJULF BLIX
DELENE: Løsningen består av kompressor, slange, sprøytepistol og ekstra beholder. Flere dyser og rengjøringsbørste følger også med. Foto: BRYNJULF BLIX Vis mer


Gator grip

Den skal kunne erstatte en mengde piper og kan i tillegg skru inn "umulige" kroker.

Vi har testet Gator grip. Det var en hyggelig overraskelse.

GJORDE JOBBEN: Og den fungerte utmerket i drillen! Foto: BRYNJULF BLIX
GJORDE JOBBEN: Og den fungerte utmerket i drillen! Foto: BRYNJULF BLIX Vis mer


Dremel micro, Trio, DSM20

Dremel er mest kjent for sine små roterende verktøy som kan file, slipe, bore og pusse, med tilbehør for de fleste tenkelige og utenkelige oppgaver.

Vi har testet Dremel micro, den nyeste batterimodellen, men Dremel har også annet smart verktøy. Skal du kappe i metall, plast eller tre er DSM20 en blanding av stikksag og vinkelsliper, med utmerket kontroll og utallige bruksmuligheter.

Dremel Micro for finarbeide, og DSM20 for saging og kapping i de fleste materialer. Foto: BRYNJULF BLIX
Dremel Micro for finarbeide, og DSM20 for saging og kapping i de fleste materialer. Foto: BRYNJULF BLIX Vis mer


Verktøysett

De som starter på bar bakke kan starte med et verktøysett. Det finnes mange utgaver i flere prisklasser.

I bildespesialen under får du en oversikt over elleve forskjellige verktøysett for de fleste bruksområder.


Flytte? Her er det du trenger

Lasermåler, vater

For den som har «alt» kan en lasermåler være det som mangler. De kommer i enkle varianter og i mer avanserte. Vi har testet en lasermåler med tilhørende vater, som kan brukes hver for seg eller sammen. Da måler du avvik ned til en tiendedels grad.

SMART KOMBINASJON: Med en avansert lasermåler dokket i et klassisk vater får du en super kombinasjon. Foto: Brynjulf Blix
SMART KOMBINASJON: Med en avansert lasermåler dokket i et klassisk vater får du en super kombinasjon. Foto: Brynjulf Blix Vis merVi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer