Vestlandet: Her er de nye boligene

Vestlandet, og kanskje særlig Bergen, har også hatt en relativt bratt priskurve på boliger de siste årene. Heldigvis er det billigere boliger på vei.

BoKlok i Harald Skjoldsvei i Fana, Bergen. Faksimile fra www.boklok.com
BoKlok i Harald Skjoldsvei i Fana, Bergen. Faksimile fra www.boklok.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BoKlok i Bergen

BoKlok boligkonseptet er et samarbeidsprosjekt mellom entrepenørfirmaet Skanska og den svenske møbelgiganten IKEA. Det er flere BoKlok konsept rundt omkring i Norge, men kun ett på Vestlandet, i Harald Skjoldsvei i Fana. Dyr tomtepris i den populære bydelen har presset kvadratmeterprisen opp, men det arbeides for tiden med å få denne ytterligere ned.

Grunnen til at BoKlok-husene kan presse prisen slik, er den smarte byggeprosessen: Store deler av boligen ferdiggjøres i fabrikk, og "pusles" så sammen på tomten. Dette reduserer oppføringstiden betraktelig, og dermed også kostnadene.

Alle som kjøper BoKlok leiligheter får en innflytningsgave fra IKEA, som inkluderer 2 timer med en interiørkonsulent, gavesjekk på IKEA på 3.000 kroner, samt 2 timers monteringshjelp for dem med bruksanvisningsfobi og 15 tommeltotter.

Hva: 2-, 3- og 4-romsleiligheterHvor: Harald Skjoldsvei, Bergen.Kvadratmeterpris: cirka 23.000 kroner.Planlagt salgsstart: august/september 2004Innflyttingsklare: Tredje kvartal 2005.Les mer: www.boklok.com

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer