Vi blir digitale!

Det blir stadig flere paraboleiere med digitale mottagere. Det er kanskje ikke så rart, ettersom de digitale mottakerne gir deg den beste kvaliteten. Men hva er det egentlig du får med på kjøpet, og hvor mye koster det?

Publisert

Digitale mottagere ble lansert i Norge i fjor høst, og har ifølge Canal Digital allerede blitt en suksess. Hittil i 1999 har totalt 52 prosent av de som har kjøpt, eller leid parabolanlegg valgt digital mottager, og ser vi på tallene for mai måned var det hele 70 prosent som valgte den digitale løsningen. Nå er det altså for første gang flere som kjøper digitale framfor analoge mottagere.

Hva er satellitt-TV?

Enkelt sagt kan TV-signaler sendes hjem til deg på to måter; enten via et bakkenett (slik NRK har gjort i mange år) og med en vanlig bordantenne, eller via satellitt. Ved å sende signalene via satellitt er det mulig å sende flere TV-kanaler enn det som er mulig på andre måter. Med digitale signaler utnyttes satellittens kapasitet maksimalt.

Hvorfor velge digitalt?

Bedre kvalitet. Det første du vil merke når du tar inn de digitale TV-signalene er at bildene blir klarere og skarpere, og at lyden kommer i tilnærmet CD kvalitet.

Bedre oversikt. Programbladet kan du kvitte deg med først som sist. Med den digitale mottageren får du nemlig full oversikt ved hjelp av en elektronisk programguide. Den elektroniske programguiden gir deg tydelig oversikt over samtlige kanaler direkte på TV-skjermen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.