Vi bygger: Smart gjesteseng med god oppbevaringsplass

Denne lager du selv, på en helg.

Den ser kanskje ikke så stor ut, men denne sengen rommer to par ski og staver, en støvsuger, et par bagger - og mye sengetøy og håndklær. Foto: Per Ervland
Den ser kanskje ikke stor ut, men denne sengen rommer to par ski og staver, en støvsuger, et par bagger - og mye sengetøy og håndklær. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du en av dem som aldri får nok oppbevaringsplass? Det finnes endel senger med oppbevaringsplass på markedet, men da DinSides fotograf Per Ervland skulle se etter seng til gjesterommet, slo det ham at det var utrolig mye dødplass.

– Jeg tenkte at dette måtte jeg da kunne gjøre bedre selv, sier Ervland til DinSide. Og som sagt, så gjort.

Ervland hadde noe materialer liggende; en gammel treseng med sengebunn, noen hylleknekter, og litt grunning og maling som var til overs etter at han hadde pusset opp ny leilighet. Det kom godt med. I tillegg kjøpte han tre kjøkkenskap fra Ikea (han gikk for ventilatorskap, for høyden passet) og fire dører. I tillegg kjøpte han vanlig stenderverk, såkalt to-tom-to, til ramme nede, reisverk - og ramme til sengebunnen.

I fotoalbumet under kan du se hvordan han gikk frem, trinn for trinn:

Se også hvordan vi bygget Smart rampeløsning

Passer på nett og TV

Den observante leser vil nok også ha fått med seg at det stikker ut noen ledninger fra sengen. Dette fordi sengen ble bygget opp foran kabeluttaket. Dette løste Ervland ved å sørge for at det var nok plass mellom kjøkkenskapene og veggen også på langsiden, og god lufting, gjennom en ventil innerst i sengebunnen. En elegant løsning på kabel- og boksekabalen. De er rett og slett bygget inn, et lett tilgjengelig sted.

I tillegg til at det er viktig med god ventilasjon rundt TV- og nettbokser, er det viktig å sørge for god lufting under madrassen. Ervlands løsning er ingen standardløsning - men et eksempel på hvordan man kan bruke gamle materialer, og nye oppbevaringsløsninger for å skreddersy sitt eget møbel. Hvordan du eventuelt løser det, er opp til deg. Det er imidlertid viktig at du sørger for god lufting under madrassen. Også om det bare er en gjesteseng, med mindre du ønsker å lufte madrassen hver gang noen har sovet der. Det er derfor viktig at du ikke legger madrassen rett oppå en tett flate, men sørger for å bruke en sengebunn imellom - eller en annet luftealternativ.

Har du snekret et prosjekt du er stolt av? Send oss gjerne en mail

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer