Vi dusjer oss til vannskader

Hver dag får 15 nordmenn vannskader på badet på grunn av dusjing. Ikke bli en av dem.

VI DUSJER OSS TIL VANNSKADER: Ta grep før dusjinga har gjort kostbar skade på badet ditt, oppfordrer forsikringsselskapene. Foto: COLOURBOX
VI DUSJER OSS TIL VANNSKADER: Ta grep før dusjinga har gjort kostbar skade på badet ditt, oppfordrer forsikringsselskapene. Foto: COLOURBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vannskader på baderom topper skadestatistikken og er ofte de mest kompliserte sakene, ifølge forsikringsselskapet Kommunal Landspensjonskasse (KLP).

I gjennomsnitt registreres det 200 vannskader i norske boliger hver dag, og ifølge vannskadestatistikker fra Finans Norge, er det hver dag 15 vannskader som skyldes søl, kondens og dusjing.

Les også: Rens sluket nå!

Ved skader som følge av tette sluk, utett membran og kondens, kan konsekvensen være at man får avkortning på utbetalingen og i verste fall et avslag.

- Boligforsikringen dekker ikke våtromskader som har oppstått over tid, og der det mangler vedlikehold, sier Robin Wulff- Nilsen i KLP Skadeforsikring.

- Det må være tett!

Linda Engen, produktsjef i Gjensidige forsikring, sier også at det er en forutsetning at gulv og vegger på badet er tett, for å få full erstatning på forsikringen.

- Man risikerer dermed en stor regning på egen hånd dersom badet ikke tåler normal bruk, sier Engen, som også hevder at det at vi dusjer mer og mer på veggen enn tidligere, kan være noen av årsakene til økningen i vannskader.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.