Vi har satt Vanish' flekk-garanti på prøve

Vanish lover å ta alle flekker, selv på første vask. Vi har testet.

KLARER DU DETTE, VANISH? Vanish lover å ta alle flekker, på første vask. Det har vi testet. Foto: KRISTIN SØRDAL
KLARER DU DETTE, VANISH? Vanish lover å ta alle flekker, på første vask. Det har vi testet. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vanish lover å ta alle flekker, på første vask. Det er i alle fall slik vi forstår reklamepåstanden på forpakningen. På klingende engelsk lover de «Amazing stain removal 1st time, whatever the stain». Vi har satt påstanden på prøve.

For å se om det virkelig er noe hold i dette, har vi klumsete nok flekket oss til med både den ene og den andre flekken.

Deretter har vi vasket en runde med vanlig vaskemiddel og en runde med tilsvarende flekkete vask, med Vanish.

Hvordan det gikk?

- Sånn passe, vil vi si ...

LES OGSÅ: 5 vaskemaskintabber du bør unngå

- VIRKELIG, VANISH? Produsenten lover fantastisk flekkfjerning ved første vask, uansett flekk. Vi har testet påstanden. Foto: KRISTIN SØRDAL
- VIRKELIG, VANISH? Produsenten lover fantastisk flekkfjerning ved første vask, uansett flekk. Vi har testet påstanden. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis merOida!

Det er utrolig hvor innmari lett det er å flekke seg til, når man først er «uheldig». I dette tilfellet er det en gammel T-skjorte som har fått gjennomgå, samt et gammelt håndkle.

Vi har veid de flekkete råmaterialene og «mistet» like store flekker på to like T-skjorter og to håndkler.

Vi har alliert oss med noen av «verstingene» fra kjøleskapet: blåbærsyltetøy, makrell i tomat, tran og ketsjup.

OOOPS! Oida, her har vi sølt litt ... Vi har målt opp de flekkede ingrediensene, slik at det er lik mengde flekk på to like skjorter. Foto: KRISTIN SØRDAL
OOOPS! Oida, her har vi sølt litt ... Vi har målt opp de flekkede ingrediensene, slik at det er lik mengde flekk på to like skjorter. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis merEtter et par timers «godgjøring», har vi vasket plaggene på 40 grader i vaskemaskin.

Vi vasket først ett flekkete eksemplar med vanlig vaskepulver for hvitvask. Deretter vasket vi det gjenværende flekkete eksemplaret med Vanish.

LES OGSÅ: Ikke bruk for mye vaskemiddel

- Ikke helt «alle flekker ved første vask», Vanish!

Her er utgangspunktet for testen:

SLIK VAR DET: SLik så skjortene ut etter vår uheldige omgang med matvarene. Foto: KRISTIN SØRDAL
SLIK VAR DET: SLik så skjortene ut etter vår uheldige omgang med matvarene. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer


Og slik ser det ut etter vask:

ETTER VASK: Og slik ser det ut etter vask. Skjorten som er vasket med Vanish til høyre. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
ETTER VASK: Og slik ser det ut etter vask. Skjorten som er vasket med Vanish til høyre. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis merSom dere kan se, tar Vanish langt fra alle flekker på en og samme vask. Det er fremdeles tydelige flekker etter makrell i tomat og tran, på skjorta vasket med Vanish.

Så for påstanden om at det skal ta alle flekker, uansett flekk, i første vask, får vaskepulveret stryk fra oss.

Men joda, det tar endel flekker bedre

Det skal sies at makrell i tomat er vanskelig å fjerne fra klærne, og det samme kan sies om tran. Det lukter fremdeles sterkt av tran av skjortene, både den vi har vasket med Vanish og den vi vasket med vanlig vaskepulver for hvitt tøy.

Men hvordan gikk det med de andre flekkene vi var så «uheldige» å søle?

SER DU FLEKKENE? Skjorta vasket med Vanish til høyre. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
SER DU FLEKKENE? Skjorta vasket med Vanish til høyre. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis merSom dere kan se av bildet, er det fremdeles tydelige spor etter blåbær på skjorta vasket med vanlig vaskepulver, mens dette er nesten borte på skjorta vi vasket med Vanish.

LES OGSÅ: Vaskepulver er bedre enn flytende tøyvask

Resultatet:

 • Ketsjupen er tilnærmet usynlig på skjorta vasket med Vanish, mens den kan sees som en svak skygge på skjorta vasket med vanlig vaskemiddel.
 • Blåbæra er som en svak skygge på skjorta vasket med Vanish, men veldig mye mer tydelig på skjorta vasket med vanlig vaskemiddel.
 • Makrell i tomat: Veldig og like tydelig på begge skjortene
 • Tran: Like tydelig på begge skjortene
 • Konklusjon:

  Vanish tar endel flekker mye bedre enn vanlige vaskepulver, her sammenliknet med Coop vaskepulver for hvitt tøy, men det tar fremdeles ikke alle flekker, på første vask.

  LES OGSÅ: Slik fjerner du flekkene

  Har du et godt flekkfjerningstips? Eller et produkt du synes fungerer veldig bra? Del råd og tips i debatten nedenfor:

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer