Vi har stekt pannekaker av Toros ferdigrøre

Men kan ikke juble over resultatet. Finn ut hvorfor du heller bør lage pannekaker selv, fra bunnen av.

Mange syns det er vanskelig å snu pannekaker, og her er det ferdigrøra vi sliter mest med. Foto: Berit B. Njarga
Mange syns det er vanskelig å snu pannekaker, og her er det ferdigrøra vi sliter mest med. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det fins ikke mye som slår pannekaker i hvor enkelt det er å lage, og samtidig godt å spise. Likevel har Toro valgt å gjøre det enda enklere, ved å produsere ferdiglaget pannekakerøre som er klar til steking rett fra butikkhylla.

Kan ferdigrøra hamle opp med mors hjemmelagede pannekaker?

Det har DinSide prøvd å finne ut for deg.

Ferdigtaco på fredagen? DinSide har også testet Toros nye ferdigtaco-produkter sammen med kokebokforfatter Jørgen O. Grann

Enkelt - og best?

Toro har lenge solgt ferdigmiks til pannekaker, hvor man blander ut pulveret i posen med vann. Nå har de også begynt å selge ferdiglaget pannekakerøre, klar til steking.

Vi har prøvd ut begge variantene, og sammenliknet med hjemmelagde pannekaker laget etter selveste Ingrid Espelid Hovigs oppskrift.

Etter å ha rørt sammen, stekt og smakt på de tre sortene pannekaker, er vår konklusjon at enkelt er enkelt, men ikke best. For pannekaker skal smake godt! Dessuten er det stekingen som det er mest arbeid med - og det tar like lang tid, uansett røre.

Les også: Hvilken stekepanne skal du velge?

Toros ferdigrøre er praktisk, men smaker ikke så godt som pannekaker skal. Foto: Berit B. Njarga
Toros ferdigrøre er praktisk, men smaker ikke så godt som pannekaker skal. Foto: Berit B. Njarga Vis mer


Toro pannekaker ferdigrøre:
Toro ferdigrøre krever ingen forberedelser, man kan begynne å steke pannekakene med en gang. Å snu pannekakene er litt vanskeligere enn med de andre to rørene. Dette skyldes blant annet konsistensen, som er litt gummi-aktig. Det lukter heller ikke helt som pannekaker slik vi er vant til det, men mer av kunstig vanilje.

Pannekakene smaker helt ok, men ikke mer. Selv om emballasjen sier at de er som hjemmelagde, med innhold av egg og melk. Sistnevnte viser seg å være skummetmelkpulver. Også konsistensen er noe seigere enn hvordan pannekaker skal være etter vår smak.

– Det smaker ikke helt som pannekaker, er konklusjonen fra vår medtester og pannekakeelsker på ni år, som ikke vet hvilke pannekaker han smaker på.

Pris: 39 kroner, gir 8-10 pannekaker

Toros pulvervariant av pannekakerøre er det beste alternativet om du har det travelt. Foto: Berit B. Njarga
Toros pulvervariant av pannekakerøre er det beste alternativet om du har det travelt. Foto: Berit B. Njarga Vis mer


Toro pannekaker, pulver:
Posen inneholder hvetemel, sukker, skummetmelkpulver og eggepulver som hovedingredienser. Pulveret røres ut i vann, som tar under ett minutt. Så er røra klar til steking. Disse pannekakene er enkle å snu, men litt stive. De lukter bortimot som hjemmelagde pannekaker.

Smaken er litt salt, men ellers god.

– Disse er mykere enn de første, og smaker som pannekaker skal, mener karbo junior.

Pris: 17,40 kroner, gir 8-10 pannekaker

Har du svarte kjøkkenredskaper av eldre årgang? Kan slippe ut giftstoffer når du lager mat

Hjemmelagde pannekaker

Her er oppskriften vi har brukt:

 • 2 egg
 • 6 dl melk
 • 3,5 dl hvetemel
 • 0,5-1 ts salt
 • 1 ss smeltet smør


 • Hell halvparten av melken i en bolle, tilsett egg, salt og hvetemelet. Visp til en klumpfri røre. Tilsett resten av melken. La røren svelle i cirka en halv time.

  Smelt smøret og bland det i røren.

  Kilde: Den nye rutete kokeboken, Ingrid Espelid Hovig, Gyldendal forlag.


  Hjemmelagde pannekaker:
  For å lage hjemmelagde pannekaker må man først blande sammen ingrediensene. Det er lite hokus pokus i oppskriften, her snakker vi egg, melk, mel, salt og litt smør, før man lar røra svelle - som altså tar tid.

  De er lette å steke, og smaker også best, ikke minst i forhold til konsistens.

  – Disse er enda bedre enn de forrige, også er de mykere. De smaker mest som en ekte pannekake, mener pannekake-elskeren, som gjerne vil gi terningkast 6.

  Pris: cirka 18 kroner, gir 8-10 pannekaker

  Smaker ferdigfårikål fra Fjordland som ekte fårikål?

  Konklusjon

  Ferdig røre kan forsåvidt være praktisk, for eksempel hvis du skal på tur, men da ville vi heller vispet sammen en hjemmelaget røre og fylt den på flaske. Da blir det like enkelt ved steking, og smaker mye bedre.

  I en travel hverdag, hvor det å vente på at røra skal svelle tar for lang tid, kan Toro absolutt være et alternativ. Men da ville vi valgt pulver fremfor ferdigrøra. Det er nesten like enkelt, og smaker mye bedre.

  Dessuten koster den under halvparten så mye, og kan ligge i kjøkkenskapet i månedsvis, mens ferdigrøra er kjølevare som ikke holder seg like lenge.

  Vil du derimot ha pannekakene som smaker best, gjør du det selv fra bunnen av. For det er tross alt ikke spesielt vanskelig det heller.

  Same, but different. Alt ser ut som pannekaker, men smaken varierer. Og hjemmelagde smaker best. Foto: Berit B. Njarga
  Same, but different. Alt ser ut som pannekaker, men smaken varierer. Og hjemmelagde smaker best. Foto: Berit B. Njarga Vis mer


  Alle tre pannekakerørene har vi stekt i to stekepanner, en av teflon og en tradisjonell jernpanne, med en liten klatt smør hver gang. Stekepannene har vært vasket mellom hver røre. Som kjent er det ofte den første pannekaka som er verst å steke, så vi har stekt flere pannekaker med hver av de tre pannekakerørene. Vi har bare hatt litt sukker på pannekakene når vi har smakt på dem.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer