Vi har testet den norske solgrillen

Utemat uten kull eller strøm.

SOL OG MAT: Vår huskokk Martin Ryszard Karkus ble nysgjerrig på solgrillen og måtte ut av kjøkkenet for å teste den. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
SOL OG MAT: Vår huskokk Martin Ryszard Karkus ble nysgjerrig på solgrillen og måtte ut av kjøkkenet for å teste den. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De som har vært innom en Jernia-butikk de siste ukene har kanskje lagt merke til et digert parabol-lignende monster med vinger.

Det er den norske solgrillen, som vi tidligere har skrevet om.

Ideen virker både god og ikke minst miljøvennlig. Du trenger verken kull, tennvæske eller strøm for å få den til å fungere. Det blir ingen røyk eller lukt utover den som naturlig kommer fra maten.

Unge entusiaster

Prosjektet ble startet av et knippe studenter ved NTNU i Trondheim., og nå har de altså utviklet grillen til å bli en forretningsidé med kapital både fra norske myndigheter og et selskap i USA.

Foreløpig har det ikke blitt så mye penger av det, og gründerne i slutten av 20-åra må spe på litt med ekstrajobbing for å kunne betale ned studielån.

Så langt har det blitt solgt 46 stykker, 38 av dem i Norge. Interessen skal være særlig stor fra Tesla-eiere og hytteeiere uten strøm.

LES OGSÅ: Solgrillen klar for salg

Men godord og entusiasme er ikke nok. Det avgjørende er jo hvordan grillen fungerer i praksis.

Akkurat dette ville vi finne ut, så vi bestilte en.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer