Vi har testet den nye sunne isen

Ny frukt- og grønnsaksis fra Hennig Olsen delte panelet: - Kan ikke vi få lov til å ha isen i fred heller?

SUNT OG GREIT: Smooth-is er kanskje sunnere enn vanlig saftis, men den er ikke bedre. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
SUNT OG GREIT: Smooth-is er kanskje sunnere enn vanlig saftis, men den er ikke bedre. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Dinside testet årets pinneisnyheter tidligere i vår kom Hakkebakkeskogen vaniljeis med appelsin og gulrot, eller jordbær og rødbete på en hederlig andreplass.

Men nå har Hennig Olsen tatt grønnsaker-i-isen et skritt videre og lanserer Smoothis, en frukt- og grønnsaksis som kun inneholder frukt, grønnsaker og bær. Det er godt nytt for noen. Det er rett og slett en liten frossen dose frukt og grønt, som du kan spise med god samvittighet.

Vi har smakt på den nye isen, og meningene er delte.

- Kan ikke vi få lov til å ha isen i fred heller?

Smoothis skal være et sunt alternativ til saftis, og det er det ingen tvil om.

- Du smaker at dette er sunnere enn annen is. Da smaker det også dårligere enn mye annen is, sier en litt skuffet smakstester. - Det er nesten som å spise frossent syltetøy: Ikke spesielt godt, men ikke spesielt vondt, heller.

Men der noen synes at is skal være noe man koser seg med, og skulle ønske at produsentene ikke presenterte oss for alternativer som gjør at man kan få dårlig samvittighet av å velge god fløteiskrem, setter andre stor pris på at det nå er sunnere alternativer tilgjengelig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer