Vi har testet ti kaffetraktere

Og forskjellene er store, men det er faktisk ikke smaken det står på.

TRAKTET OG KLAR: Her ser du traktere fra (fra venstre): Moccamaster, Electrolux, Wilfa, Bosch, Sandstrøm (Elkjøps egen merkevare); Wilfa, OBH Nordica, Philips, Melitta og Clas Ohlson. Foto: ELISABETH DALSEG
TRAKTET OG KLAR: Her ser du traktere fra (fra venstre): Moccamaster, Electrolux, Wilfa, Bosch, Sandstrøm (Elkjøps egen merkevare); Wilfa, OBH Nordica, Philips, Melitta og Clas Ohlson. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har testet ti kaffetraktere fra 199 til 2.500 kroner. Forskjellene er store, men for både trente og utrente ganer er det faktisk ikke smaken på kaffen som er den utløsende faktoren.

Tid er et godt eksempel: Philips Café Gourmet Coffee Maker bruker nesten 12 minutter på å trakte en liter kaffe, og det hadde ikke fungert hjemme hos oss i hverdagen.

Likevel kan det være en het kandidat om vi må bytte ut kaffetrakteren på landstedet vårt: En av årsakene til at den bruker så lang tid er at alt vannet kokes opp før kaffen brygges. Perfekt for hytte uten innlagt vann.

Hva som er viktig vil derfor variere etter egne behov.

TREND: Nå skal kaffen være svart.

Men hvorfor har vi ikke tatt hensyn til smak?

- Mange tror at dersom de bare kjøper en bra trakter, blir kaffen bra. Men det viktigste for smaken er hvilken kaffe man bruker, og ikke hvilken maskin man brygger den på, sier barista Måns Akne Andersson, som hjalp oss under testen.

Og dette så vi i praksis: Med unntak av trakteren Coffee Maker fra Clas Ohlson, som var litt svakere enn de andre, muligens på grunn av lav bryggetemperatur, var det nemlig små variasjoner på smak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer